Acasă Economic Cele mai importante 4 criterii de selecție de care trebuie să ții...

Cele mai importante 4 criterii de selecție de care trebuie să ții cont în alegerea unui elevator auto

DISTRIBUIȚI

Elevatoarele auto sunt acele utilaje grele special fabricate pentru ridicarea de la sol a automobilelor în vederea reviziei și depanării. Ele au fost inventate cu aproape un secol în urmă și cu toate că a trecut destul de mult timp de la apariția pe piață a primului prototip, elevatoarele auto care se vând în magazinele de specialitate din întreaga lume la momentul actual nu diferă cu mult față de cele pe care le foloseau bunicii sau străbunicii noștri.

Pe de altă parte, cu toate că nu sunt niște utilaje foarte pretențioase, când investești într-unul sau mai multe elevatoare auto, pentru a fi complet satisfăcut de alegerea făcută, trebuie să ai în vedere o serie de criteria pe care noile tale utilaje să le îndeplinească fără excepție. Iată care sunt acestea:

Cum să alegi un elevator auto de care să fii pe deplin mulțumit?

#1 După sistemul de acționare

În funcție de modul în care sunt puse în mișcare, elevatoarele auto se impart în două categorii: elevatoare auto electromecanice și elevatoare auto electrohidraulice. Ca și funcții, nici unele dintre ele nu diferă de celelalte, elevatoarele putând fi folosite strict cu scopul de a ridica automobile și nici un alt tip de obiect. Dar, în general, dacă ne ghidăm după consum vom observa că elevatoarele electrohidraulice sunt ceva mai economice deoarece funcționând pe baza legii lui Pascal pot ridica greutăți foarte mari cu un minim de efort.

#2 După arhitectura sa

În funcție de design-ul lor, elevatoarele auto se impart în elevatoare de tip foarfecă, elevatoare cu două sau patru coloane și elevatoare de tip platformă. Unele din cele de tip foarfecă se pot utiliza pentru reglarea direcției roților sau pot fi îngropate în podeaua atelierului dacă structura betonului acestuia permite acest lucru. În schimb, pentru funcțiile lor deosebite, au și un preț ceva mai piperat decât alte tipuri de elevatoare. Pe de altă parte, chiar dacă ocupă destul de mult spațiu, elevatoarele auto cu două sau patru coloane sunt foarte puternice și pentru costurile lor mici de producție pot fi achiziționate la cele mai convenabile prețuri. Nu în ultimul rând, elevatoarele auto de tip platform sunt cele mai convenabile ca preț și cu toate că nu au o putere de ridicare foarte mare, sunt mai mult decât suficiente pentru revizia și depanarea unor autoturisme de dimensiuni mici. În România, toate aceste tipuri de elevatoare auto se pot achiziționa de pe site-ul eqp.ro, un distribuitor de scule și echipamente mecanice de înaltă calitate.

#3 După spațiul din interiorul atelierului

Dacă spațiul din interiorul atelierului pe care îl deții nu este suficient de generos pentru a putea acomoda un elevator auto fără ca aceasta să te încurce, verifică dacă în podeaua lui ai putea instala un elevator de tip foarfecă îngropat. Pentru că atunci când nu este folosit un astfel de elevator poate intra la propriu în pământ și forma cu podeaua o suprafață plană pe care se poate călca în siguranță, el reprezintă cea mai comună alegere pentru mecanicii care pun un preț deosebit pe suprafața liberă din propriul atelier. Pe de altă parte, dacă nu-ți permiți să investești într-un elevator auto care se poate îngropa și doar vrei să mai faci ordine, te poți orienta către un elevator auto mobil, special pentru vulcanizări, pe care să-l poți muta după bunul plac acolo unde ai nevoie de el și unde nu te încurcă.

#4 După bugetul destinat investiției

Prețul nu ar trebui niciodată să constituie principal caracteristică în funcție de care să alegi echipamentele în care investești. Dar când dispui de un buget cu adevărat modest și ai neapărată nevoie de un elevator pentru a-ți dezvolta afacerea, poți opta pentru un elevator special creat pentru vulcanizări care costă puțin, dar este suficient de potent pentru majoritatea automobilelor conduse de clienții tăi. În afară de sarcina maximă de ridicare, o altă diferență între acest tip de elevator și elevatoarele cu mai multă putere este și faptul că el nu poate ridica automobilele decât până la o înălțime de aproximativ jumătate de metru, obligând mecanicii să se strecoare sub obiectul muncii pentru a-și îndeplini sarcinile de lucru. Dar cu toate acestea, este mai practice decât un cric hydraulic și oferă mai multă siguranță.

Comentarii

comentarii