Acasă Actualitate Cele mai neobişnuite metode de a scăpa de mahmureală

Cele mai neobişnuite metode de a scăpa de mahmureală

971
DISTRIBUIȚI

Fiecare țară are un leac aparte pentru mahmureală, iar în cazul românilor care au consumat prea mult alcool cel mai popular este ciorba de burtă.

România se numără printre ţările care au cele mai neobişnuite metode de a scăpa de mahmureală. Remediul care se pare că dă roade în cazul românilor care au consumat prea mult alcool este ciorba de burtă.

Un dram de veselie-n plus n-a omorît pe nimeni, dar ce te faci cînd ai pierdut şirul paharelor? Totul se învîrte, lumina devine brusc prea puternică, şi ai face orice să ai un cap de rezervă. Cum nu ai, de regulă apelezi la variante de rezervă. Zeama de varză murată, limonada şi ciorba de burtă sunt soluţiile la care recurg cel mai adesea petrecăreţii.

Site-ul Gizmodo a realizat o listă cu cele mai neobişnuite remedii pentru mahmureală din întreaga lume. Astfel, nu doar în România, ci şi în Turcia sau Mexic locuitorii recomandă ciorba de burtă împotriva mahmurelii.

În schimb, în Statele Unite ale Americii sunt recomandate ouăle crude, cu sos iute, sare şi piper, în timp ce în Namibia se consumă lapte de bivoliţă, rom negru, rom condimentat, cremă de lichior şi smântână naturală.

Japonezii mănâncă umeboshi, care sunt asemănătoare cu prunele sau caisele, dar sunt foarte acre.

Remediul german pentru mahmureală se numeşte katerfrühstück şi este alcătuit dn felii de hering murat rulate peste castraveciori şi ceapă.

Metodele antice sînt cele mai trăznite în această listă cu remedii internaţionale împotriva excesului de alcool. Vechii romani recomandau canari prăjiţi pentru a scăpa de mahmureală, iar grecii antici se tratau cu plămâni de oaie şi două ouă de bufniţă.

Lăsînd gluma la o parte, că oricum la supermarket nu se vînd încă ouă de bufniţă, ne-am interesat şi ce recomandă medicii. Ei afirmă că analgezicele pot ajuta în cazurile de mahmureală – remediile pe bază de paracetamol sunt de cele mai multe ori cele mai bune, în vreme ce aspirina ar putea irita stomacul şi accentua senzaţia de greaţă. De asemenea, produsele pe bază de zahăr şi sucul de bulion sunt remedii utile.

În plus, în cazurile de mahmureală se recomandă consumul de apă. De altfel, aceasta este regula numărul unu dacă vreţi ca durerile de cap şi starea de rău să treacă repede. Nutriţioniştii spun că alcoolul deshidratează, iar din această cauză apare senzaţia de moleşeală. Un mic dejun copios vă poate şi el ajuta. În plus, să nu credeţi că se aplică povestea cu cui pe cui se scoate şi evitaţi să beţi cafea. Această băutură îngustează vasele sanguine şi măreşte tensiunea. RADOR

Comentarii

comentarii