Acasă Actualitate Cele mai ucigașe treceri rutiere la nivel cu calea ferată din Timiş

Cele mai ucigașe treceri rutiere la nivel cu calea ferată din Timiş

DISTRIBUIȚI

acc tren cenadÎn judeţul Timiş au fost identificate patru zone în care au loc cele mai multe accidente rutiere la nivel cu calea ferată, în ultimii doi ani înregistrându-se 64 de evenimente rutiere, iar CJT cere Căilor Feroviare să-şi semnalizeze mai bine locurile.
Acestea sunt staţiile CF Lovrin şi Şandra, între staţiile CF Tomnatic şi Sânnicolau Mare şi la pasajul din apropierea staţiei CFR Margina.
”În acest context, membrii ATOP a CJT au solicitat Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Timişoara şi Sucursalei Regionale CF Timişoara să găsească soluţiile necesare pentru o mai bună semnalizare a trecerilor la nivel cu calea ferată”, spune Traian Stancu, vicepreşedintele CJT.
În ceea ce prive?te trecerile la nivel cu calea ferată, din analiza realizată a reieşit faptul că în 90% din cazuri, vina pentru producerea accidentelor rutiere a aparţinut conducătorilor auto.
Concluziile au apărut joi, când a avut loc evaluarea activităţilor desfăşurate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş în anul 2016 (conform Planului Strategic Anual), situaţia semnalizărilor la trecerile la nivel cu calea ferată din Timiş şi propunerile de buget pentru anul 2017 fiind cele trei teme principale de pe ordinea de zi a şedinţei Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) desfăşurată astăzi.
Astfel, în 2016 au fost implementate 5 proiecte, 7 campanii şi 36 de planuri de măsuri în domeniile prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului şi al prevenirii delincvenţei juvenile şi reducerii victimizării minorilor.
Din raportul întocmit de IPJ Timiş reiese că în cursul anului 2016, în judeţul Timiş au fost înregistrate 1.539 de infracţiuni stradale, în scădere faţă de anul 2015, când au fost consemnate 1.777 de astfel de fapte, diminuarea procentuală fiind de 13,39%. Raportul de evaluare prezentat către ATOP cuprinde informaţii detaliate privind prevenirea criminalităţii, managementul integrat al ordinii şi siguranţei publice, siguranţa traficului rutier, combaterea criminalităţii.
De asemenea, în ceea ce priveşte bugetul pentru 2017, preşedintele ATOP Timiş, Traian Stancu, a solicitat din partea instituţiilor cu competenţe în ordinea şi siguranţa publică, propuneri de proiecte şi investiţii, propuneri care vor fi ulterior înaintate plenului CJT.

Comentarii

comentarii