Acasă Cultura Centenar! Care sunt valori universale în spațiul românesc? Răspunsul, diseară la...

Centenar! Care sunt valori universale în spațiul românesc? Răspunsul, diseară la Șura din Timișoara

1416
DISTRIBUIȚI

În pragul Centenarului Marii Uniri și în cadrul Săptămânii culturii 2018 de la Timișoara, mai multe întrebări grele cer răspunsuri ferme și asumare unei direcții. Care sunt valorile universale ce stau la temelia poporului român? Care este destinul acestui popor?  Care este specificul său?

În cadrul conferinței Valori universale în spațiul românesc din data de 3 iulie, la ora 19.00, la Șura, de pe bv. Vasile Pârvan, din Timișoara, toate acestea chestiuni vor fi abordate, dintr-o perspectivă filosofică, alături de acele elemente de cultură care au fuzionat ca într-un creuzet, generând formele de civilizație specifice poporului român. Este vorba de trecutul – încă trebuie cercetat și înțeles.  Prezentul – e o provocare a responsabilității și inteligenței active și viitorul – agonie sau extaz? –îndeamnă organizatorii.  Intrarea este gratuită.

Săptămâna Culturii este un eveniment anual ajuns la a IX-a ediție, care pune în evidență multitudinea de forme prin care poate fi exprimată civilizația și cultură. De-a lungul edițiilor anterioare au fost explorate modalități prin care a fost abordată cultură în diverse locuri și timpuri, de către civilizații precum cele orientale sau pre-columbiene, punând în scenă piese de teatru, spectacole de dans și recitaluri de muzică, susțînând conferințe sau încurajând discuții deschise, organizând expoziții de basoreliefuri și ateliere artistice.

Comentarii

comentarii