Acasă Sănătate Centru de excelență medicală în tratarea cancerului, de aproape 1 milion de...

Centru de excelență medicală în tratarea cancerului, de aproape 1 milion de euro, la Spitalul Județean Timișoara

DISTRIBUIȚI

Spitalul Clinic Județean de Urgență Pius Brânzeu din Timișoara va organiza joi, 3.10.2019, la ora 16:00, în sala de ședință a centrului OncoGen, conferința dedicată proiectului Îmbunătățirea  managementului patologiei neoplazice prin dezvoltarea și implementarea centrului de excelență medicală, transfrontaliera – eMS – RORS 498 – NeoPatMAn.

Proiectul dezvoltă și implementează un centru de excelentă transfrontalieră, dedicat patologiei neoplazice, pentru a dezvolta infrastructura și resursele umane la nivelul performanței și  competitivității spitalelor din Uniunea Europeană. Proiectul dezvoltă și implementează un centru de excelentă transfrontalieră, dedicat patologiei neoplazice, pentru a dezvolta infrastructura și resursele umane la nivelul performanței și competitivității spitalelor din Uniunea Europeană.

700 de pacienți vor avea șansa de a fi diagnosticați și supuși investigațiilor medicale. Prin intermediul centrului de excelență  medicală de frontieră se va asigura:

furnizarea de servicii medicale gratuite pentru populația din zona transfrontalieră;

oferirea de instruire furnizorilor de servicii medicale pentru îmbunătățirea managementului patologiei neoplazice;

organizarea schimburilor profesionale pentru transferul de bune practici;

organizarea conferințelor transfrontaliere comune;

organizarea de workshopuri și cursuri pentru personalul medical;

formarea și instruirea personalului calificat pentru aplicarea practică a metodelor de diagnostic validate în proiect, pentru echipamentele achiziționate

utilizarea bazelor de date ale pacienților pentru cercetări viitoare; crearea unei pagini web va ajuta la informarea populației, la răspândirea informațiilor dincolo de granițele geografice și etnice;

dezvoltarea unei platforme on-line care va permite oamenilor de știință și studenților să acceseze informații actualizate, privind metodele moderne de analiză a cancerului.

Beneficiile implementării acestui proiect sunt:

Achiziționarea de echipamente medicale de înaltă tehnologie necesare pentru efectuarea unor analize avansate de diagnostic și tratament de precizie, pentru cancerul de colon și sân.

Personal medical cu înaltă pregătire, capabil să ofere tratamente de înaltă calitate.

Acces la cunoștințe actualizate privind diagnosticul cancerului de colon și sân.

Implicarea studenților în activități de cercetare. Bază de date cu pacienții diagnosticați clinic și paraclinic, actualizată lunar. Corespondent actualizat al bazei de date cu probe biologice.

Protocoale de lucru. Ghid de analiză moleculară în diagnosticul și tratamentul medical al cancerului.

Bugetul total al proiectului este de 896.331,45 euro, cu un sprijin financiar nerambursabil din partea Uniunii Europene în valoare de 761.881,73 de euro.

Comentarii

comentarii