Acasă Actualitate Centru evaluare Covid, deschis la Spitalul Județean Timișoara

Centru evaluare Covid, deschis la Spitalul Județean Timișoara

DISTRIBUIȚI

Spitalul Clinic Județean de Urgență” Pius Brînzeu” Timișoara înființează  un centru medical modular de evaluare   destinat exclusiv pacienților infectați cu virusul SarsCov 2.

Spațiul total al centrului este de  40  metri pătrați,  segmentat pe suprafața a trei containere noi, dispuse exterior clădirii spitalului, pe platforma din  apropierea intrării în UPU.

Amenajarea distinctă a centrului  este  concepută pentru protejarea pacienților și  personalului din întregul spital astfel că activitatea medicală, din toate secțiile acestuia și din ambulatoriu, se va desfașura nestingherită  și la capacitate maximă.  

Zona modulară va fi demarcată cu inscripționări vizibile de la intrarea laterală spitalului, cea care duce către UPU.

SCJUT are în vedere supravegherea zonei și a întregii activități medicale și menținerea măsurilor de igienă ce se impun a fi aprobate de instituțiile  abilitate iar procedurile ce vor fi aplicate urmăresc eliminarea riscului expunerii și transmiterii virusului.

 Centrul de evaluare  al SCJUT va funcționa exclusiv pentru pacienții confirmați Covid19 prin teste de laborator RT-PCR și/ sau teste rapide antigen. SCJUT dispune de întreg echipamentul specific necesar activității medicale din Centru.

„ În funcție de adresabilitate, putem asigura și evaluare pediatrică. Dispunem de suport medical de specialitate necesar protejării copiilor și suntem pregătiți pentru investigații clinice și pentru a indica tratamentul adecvat fiecărui pacient în parte, declară managerul SCJUT Ș.L. Dr. Med Sorin Barac. Mulțumim tuturor celor care au făcut ca acest centru să devină operațional. Existența unui astfel de centru medical gratuit, atât pentru adulți cât și pentru copii, previne apariția formelor critice ale bolii infecțioase,” spun reprezentanții spitalului.

Comentarii

comentarii