Acasă Economic Centru Regional de Formare Antreprenorială la Timișoara

Centru Regional de Formare Antreprenorială la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI), în parteneriat cu Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat și Siveco România, inaugurează, în perioada 18 septembrie – 16 octombrie, 6 centre regionale de formare antreprenorială. Evenimentele au loc în contextul proiectului strategic ID 63270 “Dezvoltarea inovației, creativității, responsabilității și sustenabilității antreprenoriatului strategic românesc”. 

La lansarea Centrului de Formare Antreprenorială din Timișoara, a avut loc pe 7 octombrie, la sediul situat pe strada Vasile Alecsandri nr. 8, ap. 8 Evenimentul va fi urmat de o sesiune de înscrieri pentru cursurile desfășurate prin proiectul “Dezvoltarea inovației, creativității, responsabilității și sustenabilității antreprenoriatului strategic românesc” , organizată în perioada 8-9 octombrie,  la standul proiectului din cadrul ONGFest – Târgul Economiei Sociale. Centrul va găzdui, în perioada februarie 2012 – aprilie 2013, 16 cursuri gratuite de formare profesională adresate persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, interesate de iniţierea unei afaceri sau care au făcut deja primii paşi în acest sens. Training-urile acoperă întreaga arie de formare în domeniul antreprenoriatului: „Manager proiect”, „Manager resurse umane”, „Manager al sistemului de management securitate și sănătate în muncă”, „Manager de inovare”, “Manager îmbunătățire procese”, „Expert evaluator de întreprinderi”, „Contabil”, „Cercetător economist în marketing”, „Asistent în relații publice și comunicare”, „Agent comercial”, „Competențe sociale și civice (responsabilitatea socială a companiei)”, „Competențe antreprenoriale (leadership)”, „Competențe antreprenoriale (negociere)”, „Competențe antreprenoriale (legislație comercială)”, „Tehnologia informației și comunicării”, incluzând și „TIC – elemente suport în managementul firmă – Microsoft Project” și „Managementul documentelor”. 

Proiectul “Dezvoltarea inovației, creativității, responsabilității și sustenabilității antreprenoriatului strategic românesc” este cofinanţat de Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 3: Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor, Domeniul Major de Intervenţie 3.1. – Promovarea culturii antreprenoriale. Proiectul este implementat pe o perioadă de 3 ani (ianuarie 2011 – decembrie 2013) și se desfășoară sub sloganul “Fii tânăr antreprenor pentru viitor!”. „Un astfel de proiect vine să sprijine tinerii în demersul lor de a-şi construi o carieră, de a fundamenta informaţii pe care le-au dobândit până în prezent şi de a-şi obţine independenţa financiară într-un mod responsabil, orientat către schimbare, inovaţie şi creativitate. Formarea resurselor umane este o componentă esenţială spre care trebuie să ne orientăm eforturile în vederea obţinerii performanţei în toate domeniile, în special în dezvoltarea culturii antreprenoriale,” spune Cristina Catană-Bucă, manager proiect.

Comentarii

comentarii