Acasă Actualitate Centrul Cultural German Timişoara – 100 de ani BAUHAUS

Centrul Cultural German Timişoara – 100 de ani BAUHAUS

493
DISTRIBUIȚI
centrul cultural francez

Pentru a sărbători 100 de ani de la înfiinţarea Şcolii Bauhaus, timişorenii sunt invitaţi să parcurgă împreună un traseu cultural special, conceput de echipa Tur de arhitectură, prin intermediul a două tururi ghidate de arhitectură.

Modernismul îşi are rădăcinile în Revoluţia industrială şi în noile forme de expresie din arhitectură de la finalul secolului al XIX-lea, însă Şcoala Bauhaus, înfiinţată în 1919 de Walter Gropius în Weimar, Germania, este cea care sedimentează curentul şi influenţează radical numeroase mişcări artistice, arhitecturale şi pedagogice care aveau să-i urmeze.

“Prin acest tur, organizat la iniţiativa şi cu sprijinul partenerului – Tur de arhitectură – sărbătorim 100 de ani împliniţi de la înfiinţarea Şcolii Bauhaus şi vă propunem o promenadă de-a lungul străzilor şi bulevardelor dezvoltate în perioada interbelică, dar şi o incursiune în ţesutul urban istoric al cartierului Fabric, cu ale sale inserţii moderne realizate într-o perioadă în care se construieşte intens în oraşul de pe Bega – cu un impresionant număr de 5973 de autorizaţii de construcţie eliberate între anii 1919 şi 1943. Turul va avea loc în limba română” – transmit reprezentanţii BAUHAUS.

Totodată, a avut loc şi o proiecţie de film: “Despre construirea viitorului – 100 de ani Bauhaus” (2018), regia: Niels Bolbrinker, Thomas Tielsch. Filmul este mult mai mult decât o istorie povestită despre construcţii, reuşeşte să prezinte istoria modernă şi captivantă a culturii gândirii în spaţiu.

Pe de altă parte, începând cu luna septembrie, Centrul Cultural German Timişoara pregăteşte din nou pentru cei mici activităţi creative şi jocuri interactive care să-i familiarizeze cu limba şi cultura germană. Cursurile special elaborate pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 – 10 ani vor cuprinde câte două întâlniri săptămânale.

Cursurile sunt coordonate de cadre didactice calificate în domeniu şi se desfăşoară după metoda comunicativă. Prin intermediul unor proiecte interactive de limbă şi cultură germană, dar şi prin jocuri, cântece şi multă comunicare, toate adaptate categoriei lor de vârstă, copii dobândesc cunoştinţe de limba germană.

Comentarii

comentarii