Acasă Actualitate Centrul de Egalitate de Şanse Timişoara a luat diplomă de excelenţă la...

Centrul de Egalitate de Şanse Timişoara a luat diplomă de excelenţă la Bucureşti

DISTRIBUIȚI

Centrul de Egalitate de Şanse Timişoara (Piaţa Sarmisegetusa nr. 8, et 1, tel/fax: 0256.208.004) a fost premiat la Bucureşti, săptămâna trecută, pentru rezultatele deosebite obţinute cu proiectul „ESTHR – pachet integrat de acţiuni pentru dezvoltarea rolului femeii în societatea românescă”, desfăşurat în Regiunea de Vest – judeţele Hunedoara, Timiş, Arad şi Caraş -Severin.

Alături de centrul din Timişoara au fost premiate şi celelalte şapte centre din ţară unde s-a desfăşurat proiectul ESTHR al Blocului Naţional Sindical. Juriul a fost format din specialişti în domeniu, inclusiv de la Uniunea Europeană şi condus de către Carmen Roşu, directorul general AM POSDRU.

„A fost evaluată implementarea POSDRU pe anul trecut, rezultatele proiectelor desfăşurate pe resurse umane. În cadrul proiectelor de succes face parte şi proiectul ESTHR, la care am lucrat şi a primit diplomă de excelenţă”, a spus dr. Olimpia Oprea, coordonatorul centrului.

Una dintre acţiuni a fost participarea a 40 de femei cu planuri de afaceri şi finanţarea lor prin Fondul Social European. Stimularea ocupării forţei de muncă este un obiectiv esenţial al proiectului ESTHR, care se realizează prin sprijinul iniţiativelor antreprenoriale şi asigurarea serviciilor de consiliere pentru începerea şi dezvoltarea unei afaceri. Femeile care au venit la Punctul de Egalitate de Şanse Timişoara au fost consiliate şi îndrumate pentru a putea să înceapă o afacere proprie şi au participat la un concurs de planuri de afaceri în 2011.

Competiţia de planuri de afaceri le-a permis tuturor participantelor să îşi cristalizeze ideile de afaceri odată cu pregătirea dosarului pentru competiţie; să beneficieze de consiliere din partea expertelor din cadrul punctelor de egalitate de şanse din teritoriu; să îşi aprofundeze capacitatea de analiză, scriere şi prezentare a planurilor de afaceri. Fiecare plan de afaceri a câştigat minim 20.000 de lei.

Comentarii

comentarii