Acasă Administraţie Centrul de legume fructe de la Tomnatic așteaptă încă autorizația de construcție....

Centrul de legume fructe de la Tomnatic așteaptă încă autorizația de construcție. Dobra întreabă de ce, Proteasa răspunde

464
DISTRIBUIȚI

Demararea efectivă a lucrărilor de la viitorul Centru de legume și fructe pe care Consiliul Județean Timiș l-a proiectat la Tomnatic întârzie. Fostul președinte al instituției se întreabă de ce, iar un răspuns pe această temă i-a fost dat de vicepreședintele actual, Alexandru Proteasa.

Deși centrul nu există efectiv, CJT a aprobat marți în ședința de plen constituirea unei noi comisii, care să stabilească modul în care centrul deocamdată inexistent va fi condus. Călin Dobra a dorit să știe de ce lucrările nu au fost efectiv demarate.

”Mai e nevoie de avize de la Agenția de Mediu și Direcția de Sănătate Publică. Acest lucru se datorează în mod special locației în care a fost gândit a fi construit acest centru, anume în intravilanul unei localități, la Tomnatic, lângă locuințe. A necesitat studii de specialitate privind impactul asupra sănătății populației. Nu a fost obținută autorizația de construcție”, a răspuns vicepreședintele instituției, Alexandru Proteasa.

Dobra a insistat că nu este lămurit și a spus că nu crede că noul centru s-ar afla de un metru de locuințele din Tomnatic.

„Domnule Dobra, vă pun la dispoziție în privat planul de situație unde se vede foarte clar distanța dintre case și acest imobil, unde construim noi centrul de legume și fructe”, i-a răspuns Proteasa.

Gestul a fost acceptat de Dobra, care a spus că așteaptă documentul, dar că nu înțelege de ce Direcția de Sănătate Publică nu și-a dat acordul.

„Chiar apreciez domnule vicepreședinte, dar să nu uitați că a fost dat avizul de la DSP pentru studiul de fezabilitate și contează cum se amplasează clădirea pe terenul aferent”, a spus Dobra.

Comentarii

comentarii