Acasă Actualitate Centrul de Mari Arși de la Timișoara prinde contur – foto

Centrul de Mari Arși de la Timișoara prinde contur – foto

DISTRIBUIȚI

Construcția Centrului de Mari Arși de lângă Spitalul Județean a început în vara anului 2023. Este vorba de un proiect în valoare de 60 de milioane de euro, realizat cu finanțare de la Banca Mondială. Conform contractului de execuție, primul Centru de Mari Arși din țară va deveni funcțional în 2025.

“Avansăm zi și noapte cu lucrările de construcție a noului corp de clădire ce va aparține Spitalului Clinic Județean de Urgență Pius Brînzeu din Timișoara și va cuprinde primul Centru de Mari Arși din România. Construim pentru viitor.

Cu responsabilitate pentru sistemul sanitar din România”, au anunțat cei de la Construcții Erbașu, la finalul lui decembrie 2023.

Întreaga clădire va beneficia de 58 de paturi pentru UPU, 12 paturi pentru mari arși, șase rezerve pentru arși intermediari și post-critici, cinci paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă, o secție ATI cu 27 de paturi și un bloc operator cu 25 de săli, spații conexe (sterilizare, farmacie, spații administrative și logistice, spații tehnice etc.) și heliport.

Proiectul este finanțat de Ministerul Sănătății, prin fonduri de la Banca Mondială și are ca beneficiar Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” prin Consiliul Județean Timiș.

Sursa foto: Facebook/Construcții Erbașu

Comentarii

comentarii