Acasă Actualitate Centrul experimental pentru copii Aquapic – partener în programul Științescu

Centrul experimental pentru copii Aquapic – partener în programul Științescu

DISTRIBUIȚI

Centrul experimental pentru copii Aquapic, din cadrul fostei Uzine de apă Industrială a Timișoarei, este anul acesta partener în programul Științescu, de finanțare a proiectelor educative pentru copii și tineri, gestionat de Fundația Comunitară Timișoara.

Prof. univ. dr. Ilie Vlaicu, directorul Aquatim, a explicat că astfel Centrul Aquapic pune la dispoziția inițiatorilor de proiecte Științescu un spațiu inedit pentru activitățile cu copiii în aer liber, precum și un mini-laborator pentru experimente, unde cei mici au ocazia de a testa apa de la robinet.

Ințiatorii de proiecte Științescu care doresc o colaborare cu Aquapic în cadrul proiectelor propuse sunt rugați să ne contacteze prin e-mail, pe adresa aquapic@aquademica.ro sau telefonic, la numărul 0256201370, Aquatim – Birou Comunicare și relații publice.

Fondul Științescu finanțează proiecte educative din domeniile știință, tehnologie, inginerie, arte digitale și matematică, cu scopul de a cultiva pasiunea copiilor și tinerilor pentru acestea, într-un mod distractiv și util. Programul este deschis organizațiilor non-guvernamentale și grupurilor de inițiativă, formate din practicieni profesori, învățători și/sau părinți etc, iar detalii privind calendarul, înscrierea și condițiile de participare la Științescu Timișoara se găsesc pe site-ul dedicat: https://timisoara.stiintescu.ro.

Centrul Aquapic a fost realizat în anul 2017 de Aquatim, Fundația Aquademica și Asociația Urban Survey, cu sprijinul ING Bank România. Centrul este deschis în perioada aprilie-octombrie, activitățile sunt gratuite și se recomandă grupurilor de copii cu vârste între 5 și 16 ani, însoțite de cadre didactice, copii dornici să învețe despre apă și mediu, prin joc și experiment. Adresa centrului este strada Frederic Mistral nr. 1, accesul cu transportul public se face cu tramvaiele 1 și 2 (stația Lalelelor) sau vaporașul (stația Mihai Viteazul) –a mai precizat Ilie Vlaicu.

 

 

 

Comentarii

comentarii