Acasă Actualitate Centrul Internaţional Antidrog avertizează că în Europa au apărut noi tipuri de...

Centrul Internaţional Antidrog avertizează că în Europa au apărut noi tipuri de etnobotanice

453
DISTRIBUIȚI

Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) a avertizat autorităţile române că pe piaţa drogurilor psihoactive din Europa au apărut două noi tipuri de droguri, care ar fi mai puternice decât cocaina şi care ar urma să ajungă în curând şi în România.
Potrivit CIADO, este vorba despre drogurile NRG-1 şi Rave. „În urma consumului de NRG-1 consumatorul poate sta treaz şi timp de trei zile având la un moment dat simptome de paranoie şi tendinţe sinucigaşe. De asemenea, consumatorii s-ar putea confrunta cu pierderi de memorie permanentă", atrage atenţia CIADO într-un comunicat de presă.
Potrivit reprezentanţilor CIADO, în prezent aceste droguri sunt comercializate în Marea Britanie şi Irlanda, urmând ca vânzarea lor să fie extinsă şi în Europa de Est.
„În pofida faptului că în România au fost morţi, mii de internaţi şi suntem pe locul patru în Europa în ceea ce priveşte comenzile de substanţe psihoactive pe internet statul român refuză în continuare să finanţeze campanile de informare şi să determine statutul clar al Agenţiei Naţionale Antidrog", mai spun reprezentanţii CIADO, care adaugă că nu exclud posibilitatea acţionării în instanţă a primului ministru, ministrului sănătăţii, ministrului educaţiei şi prefecţilor pentru neaplicarea Strategiei UE privind combaterea traficului şi consumului de droguri.
 

Comentarii

comentarii