Acasă Eveniment Centrul Memoriei II

Centrul Memoriei II

DISTRIBUIȚI

aurora_heimDe ieri, la parterul Spitalului Judeţean
La parterul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara a avut loc, ieri, inaugurarea Centrului Memoriei II. Acest nou Centru al Memoriei reprezintă materializarea unui proiect cu finanţare Phare, prin Programul Suport pentru Dezvoltarea Serviciilor Comunitare de Sănătate Mintală şi Dezinstituţionalizarea Persoanelor cu Probleme de Sănătate Mintală –  Componenta B: Dezvoltarea centrelor comunitare de sănătate mintala, în parteneriat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. “Proiectul urmăreşte să pună la dispoziţia populaţiei informaţie şi suport, depistare/diagnosticare precoce, dar şi îndrumare pentru cei care se confruntă cu boala Alzheimer”, a declarat medicul Aurora Heim, managerul de proiect, preşedintele Asociaţiei Române Alzheimer Timişoara.
Centrul Memoriei II îşi propune să depisteze persoanele cu tulburări cognitive prin aplicarea unor teste psihologice; informarea persoanelor cu tulburări cognitive, precum şi a familiilor acestora cu privire la simptomele, evoluţia bolii Alzheimer, tratament, îngrijire; determinarea nivelului cognitiv al pacienţilor pentru începerea schemei complete de monitorizare a acestora;  îndrumarea suferinzilor sau a persoanelor cu tulburări cognitive către medici specialişti neurologi sau psihiatri pentru consult si tratament adecvat.
“Împreună cu partenerul nostru – Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara – dorim să oferim comunităţii din care facem parte informaţii despre serviciile de îngrijire în domeniul sănătăţii mintale. Aceste informaţii vor permite persoanelor suferinde de boala Alzheimer şi ingrijitorilor acestora accesarea întregii game de servicii care le-ar fi de ajutor.
De asemenea, celor nediagnosticaţi le putem pune la dispoziţie un minimum de informaţii legate de starea de cogniţie.
Potenţialul pacient va fi îndrumat către reţeaua medicală de specialitate, unde i se va oferi posibilitatea de a fi monitorizat pe termen mediu sau lung în vederea împiedicării apariţiei sau în vederea stopării în faza preclinică a afecţiunilor de tip demenţa Alzheimer/maladii înrudite”, a spus Aurora Heim.
Gh. MIRON

Comentarii

comentarii