Acas─â Eveniment Centrul Memoriei II

Centrul Memoriei II

1698
DISTRIBUIȚI

aurora_heimDe ieri, la parterul Spitalului Judeţean
La parterul Spitalului Clinic Jude┼úean de Urgen┼ú─â Timi┼čoara a avut loc, ieri, inaugurarea Centrului Memoriei II. Acest nou Centru al Memoriei reprezint─â materializarea unui proiect cu finan┼úare Phare, prin Programul Suport pentru Dezvoltarea Serviciilor Comunitare de S─ân─âtate Mintal─â ┼či Dezinstitu┼úionalizarea Persoanelor cu Probleme de S─ân─âtate Mintal─â ÔÇô┬á Componenta B: Dezvoltarea centrelor comunitare de s─ân─âtate mintala, ├«n parteneriat cu Spitalul Clinic Jude┼úean de Urgen┼ú─â. ÔÇťProiectul urm─âre┼čte s─â pun─â la dispozi┼úia popula┼úiei informa┼úie ┼či suport, depistare/diagnosticare precoce, dar ┼či ├«ndrumare pentru cei care se confrunt─â cu boala AlzheimerÔÇŁ, a declarat medicul Aurora Heim, managerul de proiect, pre┼čedintele Asocia┼úiei Rom├óne Alzheimer Timi┼čoara.
Centrul Memoriei II ├«┼či propune s─â depisteze persoanele cu tulbur─âri cognitive prin aplicarea unor teste psihologice; informarea persoanelor cu tulbur─âri cognitive, precum ┼či a familiilor acestora cu privire la simptomele, evolu┼úia bolii Alzheimer, tratament, ├«ngrijire; determinarea nivelului cognitiv al pacien┼úilor pentru ├«nceperea schemei complete de monitorizare a acestora;┬á ├«ndrumarea suferinzilor sau a persoanelor cu tulbur─âri cognitive c─âtre medici speciali┼čti neurologi sau psihiatri pentru consult si tratament adecvat.
ÔÇť├Ämpreun─â cu partenerul nostru ÔÇô Spitalul Clinic Jude┼úean de Urgen┼ú─â din Timi┼čoara – dorim s─â oferim comunit─â┼úii din care facem parte informa┼úii despre serviciile de ├«ngrijire ├«n domeniul s─ân─ât─â┼úii mintale. Aceste informa┼úii vor permite persoanelor suferinde de boala Alzheimer ┼či ingrijitorilor acestora accesarea ├«ntregii game de servicii care le-ar fi de ajutor.
De asemenea, celor nediagnosticaţi le putem pune la dispoziţie un minimum de informaţii legate de starea de cogniţie.
Poten┼úialul pacient va fi ├«ndrumat c─âtre re┼úeaua medical─â de specialitate, unde i se va oferi posibilitatea de a fi monitorizat pe termen mediu sau lung ├«n vederea ├«mpiedic─ârii apari┼úiei sau ├«n vederea stop─ârii ├«n faza preclinic─â a afec┼úiunilor de tip demen┼úa Alzheimer/maladii ├«nruditeÔÇŁ, a spus Aurora Heim.
Gh. MIRON

Comentarii

comentarii