Acasă Actualitate Centura Sud s-ar putea deschide traficului, între Ghiroda și Moșnița, peste doar...

Centura Sud s-ar putea deschide traficului, între Ghiroda și Moșnița, peste doar câteva luni

DISTRIBUIȚI

drum in lucru timisoara arad lucrari semnalizareMinistrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spune că există posibilitatea deschiderii, provizorii, a circulației rutiere pe Centura Sud, între Ghiroda și Moșnița. Pentru a se putea ajunge la aceasta constructorul român care se ocupă de investiție, să tragă tare.

Ministrul a rămas impresionat de desfășurarea de forțe manifestată deja de firma care se va ocupa de finalizarea Centurii Sud, românii de la UMB, după ce a vizitat organizarea de șantier realizată de constructor.

”Am trecut aseară când am venit la Timișoara, să văd un pic organizarea de șantier, acolo la centură cu Remetea Mare, și e doar începutul, o să vedeți că e doar începutul.  Pe mine mă interesează ca până în vara anului viitor, dar veți vedea că va fi mai repede, mult mai repede, această lucrare să fie într-un final finalizată”, a spus, vineri, Grindeanu.

Vestea cea mai bună ar fi că s-ar putea deschide traficul rutier pe o porțiune bună din Centura Sud, între Ghiroda și Moșnița Nouă. Aceasta ar decongestiona o bună parte din traficul timișorean, dar va oferi și cetățenilor din zonele amintite, aflată în expansiune accelerată, o rută alternativă de circulație, una extrem de necesară.

”Mi-aș dori, repet, mi-aș dori, să fim în situația, i-am transmis constructorului, i-am transmis și doamnei director Pordea, să putem să fim în situația, dacă lucrările vor putea fi făcute și se va oferi siguranța în trafic, să deschidem inclusiv pe bucăți. Dacă vom putea, până la sfârșitul anului, să dăm drumul de unde e acuma, adică de la Ghiroda până la Moșnița, să se dea drumul în trafic. Inclusiv bucăți din această centură urmând ca finalul să se întâmple undeva în prima jumătate a anului viitor. Orice soluție de acest gen ajută la decongestionarea traficului din Timișoara”, a încheiat ministrul Transporturilor.

Comentarii

comentarii