Acasă Actualitate Cercuri speciale pentru cei mai talentaţi orfani

Cercuri speciale pentru cei mai talentaţi orfani

494
DISTRIBUIȚI

Clase speciale pentru copiii cu adevărate abilităţi, cărora viaţa le-a oferit prea puţine şanse. În grădiniţa de pe locul fostului depozit Maldini, la capătul Căii Martirilor, zeci de copii abandonaţi de părinţi vor avea posibilitatea să-şi dezvolte abilităţile. La rang de artă… Şi toate acestea cu sprijinul unor tineri artişti din Timişoara. Grupurile de creaţie care vor fi constituite după ce zeci de orfani talentaţi vor fi testaţi se doresc a fi un fel de grupe „paralele”, în care copiii cu adevărat buni să fie susţinuţi moral şi financiar de Maldini Group.

„Un viitor pe măsura talentului”

Pe Calea Martirilor, luni, în cadrul acestui proiect îndrăzneţ, trebuia să aibă loc o masă rotundă la care să particepe reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai cultelor religioase, care deţin instituţii de ocrotire a minorilor, lideri de opinie, psihologi şi sociologi. Prea puţini însă au fost cei care s-au înghesuit să analizeze problemele copiilor speciali din orfelinate. Muzica, dansul şi desenul vor fi cele trei cercuri ale orfanilor talentaţi. Fiecare grupă specială nu va cuprinde între 5 şi 7 micuţi artişti, care, pe lângă sfaturi în dezvoltarea talentului, vor primi şi câte o masă pe zi.
Cercurile, cu durata între 2 şi 3 ore, vor avea loc bilunar. Programul caritabil adresat copiilor din instituţiile de ocrotire a  fost intitulat „Un viitor pe măsura talentului”. Organizatorii sunt pe cale de a semna un contract de colaborare cu Centrul de Terapie prin Artă şi cu mai mulţi artişti autohtoni. Problema este că cine vrea cu adevărat să lucreze la dezvoltarea abilităţilor micuţilor fără familii va trebui să muncească benevol. Grupurile de creaţie vor fi susţinute şi promovate pe durata întregului an şcolar 2009-2010.

Comentarii

comentarii