Acasă Actualitate “Cerem de urgenţă eliberarea lui George Becali”

“Cerem de urgenţă eliberarea lui George Becali”

DISTRIBUIȚI

Gheorghe_BecaliSpune Teodor Raţiu, preşedintele Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului din România
Salavarea lui Becali ar putea veni, de la Timişoara. Teodor Raţiu, preşedintele Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului din România (OADOR), cere de urgenţă eliberarea multimilionarului din Pipera. România este în stare de şoc, după ce Gigi Becali a primit un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Becali, împreună cu alţi patru bodyguarzi, sunt acuzaţi de lipsire de libertate. Asta după ce latifundiarul din Pipera şi-a recuperat maşina din mâinile unor hoţi. Infractorii, după ce, iniţial, au încercat să ceară o taxă de protecţie, au făcut o reclamaţie oficială la poliţie.

“Totul a plecat de la Băsescu”

Teodor_RatiuRaţiu va trimite, luni, o scrisoare deschisă către toate instituţiile abilitate din România.
“Ne vom adresa inclusiv Preşedinţiei, sunt sigur că de aici a plecat totul şi că Băsescu este în spatele acestei arestări. Becali trebuie eliberat în regim de urgenţă, altfel putem spune că în România s-a instalat dictatura”. Liderul OADOR mai spune că arestarea lui Becali este o bilă albă dată de Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru toţi hoţii din ţară. “
Este inadmisibil. Nu spun că este că bine că şi-a făcut singur dreptate, dar prin acest gest al poliţiei şi procurorilor, hoţii au devenit nişte sfinţi.
Poate mâine vom ajunge să fim arestaţi după ce lovim un hoţ care ne-a intrat în casă.
România s-a întors la nivelul anilor ‘60. Becali are tot sprijinul organizaţiei pe care o conduc”, mai spune Raţiu. Scrisoarea deschisă adresată Preşedinţiei, Guvernului, IGPR, Senatului şi altor instituţii abilitate în acest caz va cuprinde principalele motive pentru care, crede OADOR, s-a comis un abuz împotriva lui Becali. “A fost tratat ca un infractor de ultimă speţă.
De ce să primească mandat de arestare pentru 29 de zile? Chiar este Becali un pericol public?”, se întreabă retoric preşedintele OADOR.

Comentarii

comentarii