Acasă Eveniment Certificate verzi false, vândute cu sute de euro. O firmă de transport...

Certificate verzi false, vândute cu sute de euro. O firmă de transport din Banat falsifica astfel de documente

DISTRIBUIȚI

Afacere bănoasă, dar cu iz penal, la noi în România. În plin sezon estival, pe internet au început să se vândă pe bani grei, certificate verzi false. Dealerii ajung să facă mii de euro în fiecare zi, din doar câteva comenzi.

Dealerii din România au decis să facă afaceri ilegale cu certificatele verzi pentru călătorie.

Dacă alegeţi să treceţi ilegal prin punctele de frontieră, vă puteţi alege cu dosar penal.

n funcție de “calitatea” serviciului, un dealer poate să facă chiar şi o mie de euro din doar câteva cereri pe zi.

”În cazul în care o persoană se prezintă la punctul de trecere al frontierei Giurgiu cu un certificat asupra căruia planează suspiciuni de falsificare, persoana este trimisă în linia 2 de control pentru verificări amănunţite, este îndrumat către DSP, iar dacă aceştia ne confirmă că certificatul nu apare nici în baza lor de date Poliţia de Frontieră demarează acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în inscrisuri oficiale”, a spus Răzvan Păun, polițist la Poliția de Frontieră.

Polițiștii avertizează că ”metoda” se răspândește rapid in ţară.

”La Caransebeș, o firmă de transport falsifica astfel de certificate şi le valorifica prin călători în scopul prin care aceştia le puteau folosi să călătorească în străinătate”, a declarat Bogdan Ghebaur, de la IGPR.

Şi autorităţile italiene au prins o reţea care oferea spre vânzare certificatele digitale.

Cumpărătorii îşi puteau primi documentele imediat după ce virau în conturile traficanţilor sume ce puteau ajunge şi la mii de euro. Toţi cei implicaţi riscă acum să se aleagă cu ani grei de închisoare.

Sursa: antena3.ro

Comentarii

comentarii