Acasă Actualitate Certificatul verde expiră de la 1 februarie pentru cei care nu şi-au...

Certificatul verde expiră de la 1 februarie pentru cei care nu şi-au făcut doza booster de vaccin anti-Covid

DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a avertizat că persoanele pentru care au trecut mai mult de 9 luni de la efectuarea dozei doi de vaccin anti-Covid ar trebui să-și facă doza booster până la 1 februarie, pentru că de la această dată va expira certificatul digital pentru persoanele care nu au doza a treia, doza booster.

”Este o directivă europeană”, explică Alexandru Rafila. Ministrul Sănătății a mai spus că 2022 ar fi anul în care „vom încheia această urgență medicală”, conform „istoriei naturale a pandemiilor”, a explicat Alexandru Rafila, la Europa FM.

 „S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare dacă după data de 1 februarie va intra în funcțiune mecanismul european, directiva europeană: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depășească 9 luni de la încheierea vaccinării”, a sus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a mai explicat că valabilitatea certificatelor de vaccinare va fi condiționată de acest interval de maxim 9 luni de la încheierea vaccinării. „Cine s-a vaccinat în august nu trebuie să-și facă vaccin pentru că nu au trecut 9 luni de vaccinarea cu a doua doză”, a mai spus ministrul Sănătății.

Comentarii

comentarii