Acasă Eveniment Cetățean egiptean, solicitant de azil în România, prins cu o carte de...

Cetățean egiptean, solicitant de azil în România, prins cu o carte de identitate falsă, la ieșirea din țară, la Moravița

273
DISTRIBUIȚI

În data de 26 februarie, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră timişeni de la P.T.F. Moravița au depistat un cetăţean egiptean, solicitant de azil pe teritoriul României, care a încercat să iasă ilegal din ţară, prezentând la controlul de frontieră o carte de identitate grecească, falsă.

La verificarea amănunțită a documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unei cărţi de identitate originale, acesta fiind fals. În bagajul bărbatului a fost găsit și documentul temporar personal emis de autorităţile române pentru solicitanţii de azil, stabilindu-se că, de fapt, acesta este cetăţean egiptean, în vârstă de 24 de ani.

Tânărul a declarat că a obţinut documentul grecesc fals de la o persoană necunoscută din Bucureşti, contra sumei de 150 de euro. Acesta că dorea să ajungă la familia sa, în Serbia, dar nu deţinea documente legale pentru a trece frontiera.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals şi uz de fals, fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat”, asigură reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Comentarii

comentarii