Acasă Actualitate Cetățenii din Sculia, Gătaia, sunt revoltați că firmele distrug drumurile și nu...

Cetățenii din Sculia, Gătaia, sunt revoltați că firmele distrug drumurile și nu le readuc la starea inițială

DISTRIBUIȚI

Cetățenii din Sculia,  orașul Gătaia, se plâng că, în urma repetatelor intervenții ale firmelor care lucrează la rețeaua de apă, drumul public se umple de noroi, atunci când plouă.

În același timp, circulația cetățenilor devine foarte grea, mai ales că oamenii își încarcă și încălțămintele cu mizerie. Evident că noroiul se transformă apoi în praf și poluează aerul.

“Noi localnicii nu avem niciun răspuns și asistăm la o lucrare începută, fără termen de finalizare, care ne afectează. În prezent nu mai lucrează nimeni. Care este termenul de finalizare al proiectului început în primăvară, cât timp firma angajată în lucrări a falimentat?”, întreabă prof. Liviu Jula.

Conform Aquatim, antreprenorul firmei respective care face lucrările are prevazut prin contract să aducă terenul la starea inițială, iar dacă au fost probleme de montaj, tot antreprenorul pe cheltuiala sa va remedia situația.

În răspunsul trimis domnului Jula, Aquatim a explicat: “Referitor adresei transmise prin e-mail, care a fost înregistrată cu nr.100553, prin care solicitati informații privind lucrările efectuate în localitatea Sculia, vă comunicăm că termenul de finalizare al acestor  lucrări este 19.12.2023 (conform contractului).

De asemenea vă aducem la cunoștință că nu avem prevăzute lucrări la conducte de aducțiune. În general, antreprenorul are prevazut prin contract să aducă terenul la starea inițială, iar dacă au fost probleme de montaj, antreprenorul pe cheltuiala  sa,  va executa toate lucrările de remediere necesare.

Menționăm că a fost sesizat antreprenorul, prin dirigintele de șantier, cu referire la starea drumurilor pe care se lucrează, în sensul că, acestea trebuie să fie menținute în stare cât mai bună de circulație. Prin urmare antreprenorul a dat asigurări ca va efectua lucrările de refacere în cel mai scurt timp posibil.

Cu stimă”, se arată în răspunsul semnat de șef Serviciu Relații Economice, Ioana Blaga.

 

Comentarii

comentarii