Acasă Actualitate Chinezii sunt invitați la Timișoara în 2023

Chinezii sunt invitați la Timișoara în 2023

DISTRIBUIȚI

Consulatul General al României la Shanghai, în parteneriat cu Institutul Cultural Român – ICR Beijing și sprijinul Ministerului Afacerilor de Externe al României, a organizat în 15 decembrie, vernisajul expoziției fotografice despre Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023, alături de Consulatele Generale ale Ungariei și Greciei, pentru viitoarele Capitale Europene ale Culturii în 2023, Veszprem și Elefsina.

Evenimentul a cuprins, pe lângă vernisaj, recitalul la pian al pianistului român Andrei Ivanovici, cu piese renumite din cele trei țări ale unor compozitori precum Bela Bartok, Manos Hadjidakis, Ferenc Liszt, Frederick Chopin, George Enescu, Ioan Ivanovici, și la final recepția.

Sloganul Timișoarei este: Luminează orașul prin tine!, unul centrat în jurul luminii, care reflectă călătoria de la individ la cetățean european conștient și implicat, în care sunt înrădăcinate valorile comunității și pasiunea. Așadar, chinezii sunt așteptați să viziteze în 2023 frumosul oraș de pe Bega, pentru a-i descoperi oamenii, istoria, cultura, și atracțiile turistice. 

De la Shanghai, expoziția va ajunge la Institutul Cultural Român de la Beijing.

Comentarii

comentarii