Acasă Actualitate Chirurgii de la Spitalul Victor Babeș Timișoara au intervenit laparoscopic pentru o...

Chirurgii de la Spitalul Victor Babeș Timișoara au intervenit laparoscopic pentru o rezecție atipică pe plămâni la un pacient

DISTRIBUIȚI

Toracoscopia biportală dreaptă. Acesta este numele intervenției chirurgicale minim invazive pe care chirurgii din cadrul Secției de Chirurgie Toracică a Spitalului Vicror Babeș Timișoara au realizat-o, joi, în cazul unui pacient care avea noduli pulmonari de câțiva milimetri.

Bolnavul, în vârstă de 36 de ani, lucra într-un mediu toxic, iar în cazul lui există suspiciunea de Sarcoidoză.

După ce a fost investigat imagistic printr-un CT de torace, chirurgii din cadrul spitalului au decis să intervină laparoscopic făcând o rezecție atipică la unul dintre plămâni.

Intervenția presupune introducerea a unui toracoscop, un instrument medical prevăzut cu o camera video, care permite obținerea unor imagini clare ale structurii de la nivelul toracelui și cu ajutorul căruia a fost realizată și o biopsie pleurala.

Probele bioptice au fost trimise medicului histopatolog pentru a se stabili natură acestora.

După doar 3 zile pacientul a fost externat, recuperarea acestuia fiind foarte rapidă. Chirurgia minim invazivă este preferată celei clasice datorită avantajelor multiple, inclusiv recuperarea mai rapidă și reducerea durerii postoperatorii – au explicat medicii chirurgi.

Comentarii

comentarii