Acasă Sport „Chirurgul” Alexa şi „Gatuso” Bourceanu, colecţionari de cartonaşe

„Chirurgul” Alexa şi „Gatuso” Bourceanu, colecţionari de cartonaşe

346
DISTRIBUIȚI

F.C. Timişoara are în lot o serie de jucători recunoscuţi pentru jocul lor dur. Dintre ei, Dan Alexa se detaşează, acesta fiind un veritabil colecţionar de cartonaşe. Galbene şi, nu de puţine ori, roşii. 13 avertizări au primit fotbaliştii pregătiţi de Ioan Ovidiu Sabău în primele cinci etape ale sezonului. De 12 ori, bănăţenii au fost avertizaţi cu cartonaş galben şi numai o dată, un jucător a văzut cartonaşul roşu. Evident, Dan Alexa. Cel poreclit şi „Chirurgul” pentru jocul dur nu se dezminte nici la început de sezon, „colecţionând”, în cele cinci etape – din care a jucat doar patru jocuri, din cauza unei suspendări -, pe lângă cartonaşul roşu, încasat în partida cu Unirea Urziceni, şi unul de culoare galbenă. „Ăsta e jocul meu şi sunt foarte mulţumit că îmi pot ajuta echipa în acest fel”, a declarat Alexa despre intrările dure la adversari, condamnate chiar şi de unii finanţatori sau preşedinţi de cluburi din Liga I. Agresivitatea liniei mediene a F.C. Politehnica a crescut odată cu transferul lui Bourceanu, acesta fiind recunoscut şi el pentru faptul că nu-şi menajează deloc adversarii.
Blânzenia nu este o caracteristică pe terenul de joc nici pentru titularii postului de fundaş central la F.C. Timişoara, Nibombe şi Cisovski reuşind să colecţioneze deja câte două avertismente de culoare galbenă. În aceeaşi situaţie se află şi micuţul mijlocaş ofensiv Ionescu. La nivelul Ligii II, după primele cinci runde ale sezonului, cea mai agresivă echipă pare să fie CFR Cluj-Napoca, fotbaliştii din capitala Transilvaniei fiind avertizaţi de arbitri în 18 rânduri. La polul opus se află Gloria Bistriţa, din câte se vede o echipă cuminte şi pe terenul de joc, dar şi când vine vorba despre poziţia din clasamentul Ligii I. Fotbaliştii pregătiţi de timişoreanul Sandu Tăbârcă au fost avertizaţi, până în prezent, doar de şapte ori.
În ceea ce-i priveşte pe cei de la F.C. Timişoara, conducerea clubului se gândeşte deja la mai multe variane de transfer, în special pentru postul de mijlocaş central, Dan Alexa şi Alex Bourceanu, titularii posturilor, fiind predispuşi la încasarea de multe cartonaşe, roşii sau galbene. În acest sens, în ultimele zile s-a vehiculat o posibilă înregimentare a lui Cociş, un fotbalist obişnuit cu aerul primei reprezentative din perioada în care selecţionaer a fost Piţurcă.

Comentarii

comentarii