Acasă Cultura “Cina cea de taină” – un proiect artistic revoluţionar, la Galeria Calina...

“Cina cea de taină” – un proiect artistic revoluţionar, la Galeria Calina Timişoara

386
DISTRIBUIȚI

luni seara la galeria calina timisoara DSCF8601

Luni, 16 iunie, de la ora 18, la Galeria Calina din Timişoara, iubitorii de artă au participat la un proiect revoluţionar. Autor – Flavia Lupu, fiica extrem de talentată a unui politician din Constanţa.

“Cina cea de taină este un eveniment care modifică iconografia culturală în arhitectura gândirii. Devine o paradigmă politică al cărei sens iconografic se pliază pe relaţia dintre gen şi putere”, susţine Olivia Niţiş, curator.
Upper Class Supervised este un prim episod al unui proiect work-in-progress. Cel de-al doilea episod sub titlul I’m a Spoiled Daughter of a Politician va fi programat în toamna acestui an la Victoria Art Center din Bucureşti.
Niţiş a explicat că proiectul autoreferenţial încearcă să ilustreze nu doar asumarea unui statut şi a unei identităţi la graniţa dintre public şi privat pe fondul unor realităţi politice implicit accesibile, ci şi procesul de asumare al unui discurs despre relaţiile de putere dintre cele două sfere în contextul transferurilor permanente şi influenţelor politicului asupra vieţii personale.
“Mediul din care face parte, (fiind fiica unui om politic, deputat de Constanţa) îşi revendică drepturile de supraveghere până la ratarea initimităţii şi vieţii private. Supravegherea clasei privilegiate se produce prin interiorizarea unui mecanism de control social şi politic. Flavia Lupu (auto)supraveghează înţelegând şi asumând instrumentalizarea propriei persoane, aflate în interiorul unui sistem invaziv care limitează libertatea indivizilor. Regimurile politice dinainte şi după 1990 indică anumite variabile de operare a aparatului de control, însă tranziţia de la un sistem la altul nu se face implicit cu pierderea radicală a informaţiilor şi procedurilor de control, ci prin operaţiuni de transfer şi implementări diferite”, susţine Niţiş.
Galeria Calina este un spaţiu independent, dedicat artei contemporane. Galeria Calina susţine Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021. Expoziţia de pictură va fi deschisă până în 23 iulie.

Comentarii

comentarii