Acasă Eveniment Cinci cetăţeni din Afganistan prinși când încercau să treacă graniţa cu Serbia,...

Cinci cetăţeni din Afganistan prinși când încercau să treacă graniţa cu Serbia, cu ajutorul unui român

327
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Cruceni au depistat în cadrul unei acţiuni pe linia migraţiei ilegale, într-un autovehicul condus de un cetăţean român, cinci cetăţeni afgani care încercau să treacă graniţa cu Serbia. Şoferul este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, fiind reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. 

„În data de 11.06.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 21.00, au oprit pentru verificări, pe raza localităţii de frontieră Giulvăz, un autovehicul condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat s-a constatat ca în interior se aflau, în calitate de pasageri, cinci cetăţeni străini, toţi bărbaţi.

Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini şi pe şofer la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetăţeni din Afganistan cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani şi au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde. Şoferul autovehiculului, un bărbat în vârstă de 34 ani, a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei cinci cetăţeni străini să ajungă în municipiul Timişoara, în schimbul sumei de 400 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei şase cetăţeni străini. Şoferul autoturismului este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, pe numele său fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, arată comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră.

Comentarii

comentarii