Acasă Actualitate Cinci comune din Timiș, „pe verde” începând de luni. Modificări de scenariu...

Cinci comune din Timiș, „pe verde” începând de luni. Modificări de scenariu pentru altele cinci

493
DISTRIBUIȚI

Duminică, 16 mai, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, a actualizat anexele cu restricții pe localități, în baza evoluției ratelor de infectare pe ultimele 14 zile. Și de această dată, s-au analizat majorările de incidență și s-a făcut reevaluarea la 14 zile a localităților la care expiră astăzi măsurile aplicate anterior. Reamintim, există patru anexe: anexa 1 (rate de peste 7,5), anexa 2 (rate între 4 și 7,5), anexa 3 (rate de peste 3) și anexa 4 (rate între 1,5 și 3).

Majorări care să ducă la schimbarea scenariului, față de ședința de vineri, au apărut în Voiteg, care a intrat pe anexa 3 („scenariu roșu”), și Boldur și Fibiș, care au intrat pe anexa 4 („scenariu galben”). „În cazul depășirii unui prag, CJSU constată aplicarea măsurilor restrictive suplimentare în termen de 48 de ore de la depășirea pragului”, amintesc reprezentanții prefecturii.

Reevaluări au fost făcute pentru șapte UAT-uri. Jebelul a trecut din anexa 2 pe anexa 4, scăpând astfel de restricțiile suplimentare de weekend. Comuna Dudeștii Vechi, anterior pe anexa 3, a fost introdusă pe anexa 4. Pe de altă parte, Coșteiu, Giera, Moravița, Teremia Mare și Variaș au ieșit de pe toate anexele, având rate sub 1,5. Toate modificările se aplică începând de luni, 17 mai.

Hotărârea de duminică, incluzând și versiunea actualizată a anexelor:

HOTARAREA-68-din-data-de-16.05.2021-Anexe-incidenta-cazuri-COVID-19

 

Comentarii

comentarii