Acasă Actualitate Cinci localități dintr-un județ din vestul țării au intrat în scenariul roșu...

Cinci localități dintr-un județ din vestul țării au intrat în scenariul roșu COVID. Spitalele s-au umplut în ultimele zile de pacienți

DISTRIBUIȚI

Cinci localități din Hunedoara au intrat deja în scenariul roșu iar alte 11 în cel galben, după explozia infectărilor cu SARS CoV 2. Printre acestea se află și municipiul Hunedoara, cu peste 200 de cazuri confirmate în ultimele două săptămâni.

Spitalele din județul Hunedoara s-au umplut în ultimele zile de pacienți confirmați cu COVID-19.

”Ne așteptăm să crească, suntem pe un trend crescător de ceva timp și în principiu o să mai crească în perioada următoare. Cel mai probabil, până la mijlocul lunii august, când vom fi pe un vârf de val. Avem deja localități în zona roșie, doar că în ultima perioadă ne concentrăm atenția mai mult pe ceea ce înseamnă persoane internate”, spun autoritățile din Hunedoara.

”Este o formă mai ușoară, din păcate foarte contagioasă, dar puțin patogenă. În momentul de față nu avem un stres mare pe spital, deci nu sunt foarte multe cazuri internate, crește numărul de cazuri, dar nu ca și în celelalte valuri din pandemie”,  susține și un medic din județ.

Autoritățile sanitare spun că se așteaptă ca numărul de cazuri să crească în continuare. Ceea ce ar face ca și mai multe localități să intre în scenariul roșu.

Comentarii

comentarii