Acasă Eveniment Cinci migranţi, prinşi de poliţiştii de frontieră, într-o maşină, în zona de...

Cinci migranţi, prinşi de poliţiştii de frontieră, într-o maşină, în zona de graniţă

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră de la Cruceni, judeţul Timiş, au prins, într-o maşină condusă de un cetăţean român, cinci migranţi din India şi Siria. Autoturismul se deplasa în zona de frontieră, iar şoferul a declarat că a intenţionat să îi ajute pe cei cinci să ajungă la Timişoara. 

“Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 00.10, au oprit pentru verificări, pe comunicaţia DN 59B, între localităţile Cruceni şi Grăniceri un autovehicul condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat s-a constatat că, în interior, se aflau, în calitate de pasageri, cinci cetăţeni străini, toţi bărbaţi”, transmite Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă.  

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că pasagerii sunt patru migranţi din India şi unul din Siria, cu vârste cuprinse între 20 şi 43 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde.  

Şoferul autovehiculului, un bărbat în vârstă de 55 ani, a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei şase cetăţeni străini să ajungă în municipiul Timişoara.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, respectiv  de trafic de migranţi pentru şofer. Pe numele şoferului, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Comentarii

comentarii