Consilierii locali au decis, marți, că primăria se poate apuca de discuții cu proprietarii de terenuri și clădiri aflate pe culoarul care va fi realizat în continuarea viitorului Pod Solventul, care să ofere o nouă legătură între cele două părți ale orașului, cu un pod peste Bega. Sunt nouă proprietari, de la care ar urma să fie expropriați aproximativ 2200 de metri pătrați de teren intravilan, dar și case construite pe acest teren.
Coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică „C9 b Inelul IV Vest: conexiunea Str. Gării – Bd. Dâmbovița” a trecut de votul consilierilor locali în ședința de marți a CLT. Exproprierea terenurilor necesare pentru construirea podului Solventul este realizată în baza Legii nr. 255/2010, iar procedura include o suprafață de 2.214 mp și construcțiile aferente, care au o suprafață totală de 550 mp. Acestea se află în proprietatea a opt persoane fizice și a unei persoane juridice, mai precis Cerealcom, societatea deținută de Mioara Simcelescu.
Suma pe care o va primi fiecare proprietar a fost stabilită de un expert independent, membru al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România, prin raportare la grilele notariale, la care s-a adăugat un prejudiciu, potrivit legii. Valoarea totală a despăgubirilor pentru terenul intravilan se ridică la 1.426.663,96 lei, iar valoarea totală a despăgubirilor pentru construcții este de 4.403.516,20 lei.
Viceprimarul Ruben Lațcău vorbește despre dezvoltarea ulterioară a orașului, una armonioasă.
Potrivit legii, exproprierea se realizează pe baza sumelor aprobate de Consiliul Local, iar investiția poate demara, astfel că eventualele procese generate de nemulțumirea privind despăgubirile nu vor afecta derularea lucrărilor.
Podul Solventul este primul pod rutier construit peste Bega după mai bine de 30 de ani, iar valoarea investiției Primăriei Timișoara este estimată la aproximativ 220 de milioane de lei. Conexiunea Str. Gării – Bd. Dâmbovița este parte a inelului IV și, alături de alte investiții ale municipalității, respectiv modernizarea Căii Bogdăneștilor, pasajul Solventul și drumul peste platforma industrială, asigură o nouă rută de legătură pe direcția Nord-Sud.