Acasă Eveniment Cinci persoane au fost reţinute pentru trafic de migranţi. Rețeaua a fost...

Cinci persoane au fost reţinute pentru trafic de migranţi. Rețeaua a fost descoperită după ce polițiștii au oprit un autotren pe autostrada A1– Lugoj – Timişoara

1375
DISTRIBUIȚI

Cinci persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, fiind acuzate de trafic de migranţi, după ce preluau cetăţeni străini din Bulgaria şi apoi îi transportau şi îi călăuzeau pentru trecerea ilegală a frontierei, destinaţia finală fiind Germania.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţiel al Judeţului Dolj, în zilele de 12 şi 13 aprilie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au desfăşurat o acţiune pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în traficul de migranţi. 5 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore.

“Din cercetările efectuate, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au stabilit faptul că, începând cu anul 2019, patru persoane, cu vârste cuprinse între 29 şi 32 de ani, din zona Calafat, respectiv Timişoara, ar fi constituit un grup infracţional organizat, pentru preluarea din Bulgaria a unor cetăţeni de străini, pe care apoi i-ar fi transportat şi călăuzit, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, destinaţie finală fiind Germania”, se arată în comunicat.

Sursa citată a precizat că la data de 12 aprilie, pe autostrada A1– Lugoj- Timişoara- Nădlac, poliţiştii au oprit în trafic un autotren, condus de un cetăţean bulgar, de 64 de ani, în remorca căruia au fost găsiţi doi cetăţeni turci, de 37 şi 48 de ani, care ar fi intrat ilegal în România.

Conform procedurilor legale, cei doi cetăţeni turci au fost preluaţi de Direcţia de Sănătate Publică Timiş, fiind introduşi într-un centru de carantină.

Ulterior, anchetatorii au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară la adrese din  zona localităţilor Calafat şi Timişoara, folosite de cei patru români, fiind ridicate bunuri şi înscrisuri.

Astfel, cei patru români, cu vârste cuprinse între 29 – 32 de ani şi cetăţeanul bulgar, de 64 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de pre pentru trafic de migranţi, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Comentarii

comentarii