Acasă Eveniment Cincisprezece cetăţeni irakieni, prinşi de poliţiştii din Vărşand

Cincisprezece cetăţeni irakieni, prinşi de poliţiştii din Vărşand

368
DISTRIBUIȚI

Cincisprezece cetăţeni irakieni, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, au fost prinşi de poliţiştii din Vărşand. Migranţii, cu vârste cuprinse între 16 şi 40 de ani, se deplasau pe jos.

”În data de 07.08.2019, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, judeţul Arad, în cooperare cu autorităţile de frontieră maghiare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. În cadrul acţiunii, poliţiştii de frontieră au observat, în zona de responsabilitate, mai multe persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre teritoriul Ungariei”, a transmis, joi, Poliţia de Frontieră.

Sursa citată a precizat că echipajele mobile au intervenit şi au depistat, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră, printre culturile din zonă, cincisprezece persoane.

Cei în cauză au fost conduşi la sediul Sectorului P.F. Vărşand, unde, cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cetăţenii sunt din Irak, dintre care 10 femei, 4 bărbaţi şi un minor, cu vârste cuprinse între 16 şi 40 de ani. În cadrul verificărilor, cetăţenii irakieni au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză se fac cercetări faţă de cetăţenii irakieni pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Comentarii

comentarii