Acasă Eveniment Cincisprezece irakieni, sprijiniți de un sârb, și şase tunisieni, în două taxiuri,...

Cincisprezece irakieni, sprijiniți de un sârb, și şase tunisieni, în două taxiuri, depistaţi de poliţiştii de frontieră în apropierea graniţei cu Ungaria

DISTRIBUIȚI

Polițiștii de frontieră din Vărșand, județul Arad, au depistat, pe 15 decembrie, în jurul orei 00.10, un grup de persoane care a coborât dintr-un microbuz, îndreptându-se spre granița cu Ungaria. Observate cu ajutorul aparaturii cu vedere pe timp de noapte, cele 15 persoane au fost reținute la aproximativ 500 de metri de linia de frontieră, în timp ce șoferul microbuzului a fost oprit pe DN79A.

Microbuzul, marca Renault, înmatriculat în Serbia, a fost oprit între localităţile Vărşand și Pilu, polițiștii constatând că la volan se afla un cetăţean sârb, R.D., în vârstă de 29 de ani. Toți cei în cauză au fost preluați şi conduși la sediul Poliției de Frontieră, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak, treisprezece adulţi cu vârste cuprinse  între 20 şi 48 de ani şi doi minori în vârstă de 3, respectiv 15 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În cauză, poliţiştii de frontieră „efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii irakieni, respectiv trafic de migranţi pentru şoferul sârb al microbuzului, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici au descoperit alți șase cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă. Pe 14 decembrie, echipajul aflat în misiune pe comunicaţia Arad-Curtici a oprit două autoturisme care circulau în regim taxi, în care circulau şase cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele respective sunt cetăţeni din Tunisia, cinci bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 19 şi 30 de ani, care intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei. Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Comentarii

comentarii