Acasă Stiri recomandate Cine şi cum conduce Aton Transilvania?

Cine şi cum conduce Aton Transilvania?

DISTRIBUIȚI

Ştie, oare, dr. Mario Lutz Helmig, ce face, aici, conducerea?
Aton Transilvania, companie germană cu activitate la Carani, la un pas de Timişoara, a fost renumită în anii 2006 – 2009, prin proiecte grandioase, cu prima staţie de transformare a energiei electrice din România, cu peste 35.000 hectare de teren cultivat (proprietate, plus arendă), cu peste 2,000 de angajaţi, cu investiţii de două sute de milioane de euro, la care s-au adăugat proiecte europene. Acum, Aton Transilvania este chemată în faliment de mai multe firme din zonă, cărora nu le-a achitat diferite lucrări şi contracte. Despre acestea atât cotidianul nostru, cât şi alte multe publicaţii sau televiziuni au mediatizat deja. Subiectul de azi este: cine şi cum conduce acum Aton Transilvania şi dacă dl. dr. Helmig, patronul Aton Gmbh din Germania, ştie ce fac aici, „oamenii de încredere”?

 Agricultura Aton

Departamentul de agricultură este condus de dl. Torsten Kalb. Kalb, în traducere înseamnă „viţel”, dar asta nu e vina noastră. Ce face dl. Kalb? Mai întâi, devine renumit prin falimentarea unei firme de profil agricol din Germania, apoi o alta din Ungaria, apoi o alta în Caraş-Severin. „Experienţa vastă” în domeniul agricol în gestionarea a 12 hectare l-a „calificat superior” pentru gestionarea a încă… 35 000 hectare, în favoarea firmei germane! Dar, asta este prea puţin. Deci, mai face o societate, TK Farming SRL, la Timişoara, împreună cu Olivia Sedlatsek. Culmea este că şi doamna Sedlatsek este şefă la Aton, la Carani, dar de data asta, şefă de personal. Cei doi sunt, de fapt, mai interesaţi de firma lor sau de firma şi grupul de firme ale Aton Transilvania? Iată câteva succese: din 54 de combine, proprietate privată Aton, mai funcţionează doar 10, restul fiind descompletate, prin grija dlui Kalb, şi a personalului calificat, cu aprobarea specială a lui Paul Milata. Atacurile împotriva firmei din agricultură, spun oamenii, se fac în felul următor: cei mici, mecanizatorii, sunt puşi să vândă motorina la preţul de 2 ron / litru, iar dacă nu există cumpărători suficienţi, atunci se dă „cota”, o treime din cantitate, fericitului intermediar. Motorina se ia direct din utilaje, fie în câmp, fie în cele două unităţi: Moara Carani şi FNC Carani. Deoarece „specializata firmă” (aflată în insolvenţă) Dragon Star nu trebuie să vadă aceste detalii practice, primeşte… motorină! Cum nici Dragon Star nu mai vede, şefii de tură, domnii Cristian Ilieş şi Adrian Iaţcu, ar putea, eventual, să dea detalii despre cum se petrec lucrurile, nu? Sau ei nu ştiu nimic? Oamenii spun: „Tot Carani-ul miroase a motorină!” Oamenii simpli, din rămăşiţa Aton, trăiesc cu convingerea că dezorganizarea în societatea Aton Transilvania este intenţionată, studiată şi aplicată. Cei doi „profesionişti din agricultură” dezvoltă activităţi complementare firmei Aton, adică nu-i plătesc pe proprietarii din zonă, cărora le-au luat terenul în arendă, iar acum firma Aton Transilvania este chemată să dea socoteală şi la APIA, pentru că multe suprafeţe au fost declarate în fals! Aşadar, dl. Kalb pare a nu avea grijă, chiar de loc, de agricultura firmei care l-a angajat ca director de resort. Directorul general al Aton Transilvania este dl. doctor în istorie Paul Milata. Cum s-or fi potrivind istoria cu agricultura chiar nu ştim. Poate ştie domnia sa. Poate vrea să afle domnul Lutz Helmig! Şi, mai ales, cum de a fost ales acest domn Milata de către Bauer Rainer Otto Dirk, administratorul Aton Gmbh din Germania, pentru a conduce firma din România?

Domnul dr. Stelică Mălăeştean îşi cere drepturile

Unul dintre cei mai mari investitori în agricultură din Banat este nimeni altul decât dr. medic veterinar Paul Stelică Mălăeştean. În data de 13 octombrie 2010, SC Exim Agro Ovis MPS SRL a emis factura cu numărul 100, contravaloarea lucrărilor de scarificare şi arătură a suprafeţei de 594,41 hectare, efectuate de societatea dlui Mălăeştean, pe suprafaţa localităţii Murani. Neplata facturii înseamnă, de fapt, nerespectarea înţelegerii şi a negocierii care a avut loc între cele două firme, în data de 6 mai 2010. Despre ce este vorba? Clarificarea unei suprafeţe de teren de 1.000 hectare, pe care mai mulţi proprietari, păcăliţi de actuala conducere a Aton Transilvania, au cedat-o contractual firmei SC Exim Agro Ovis MPS SRL. Suprapunerea de terenuri duce, implicit, la neplata subvenţiei de către Guvernul României, prin APIA. Dr. Mălăeştean subliniază în adresa către Aton Transilvania: „Deoarece, dumneavoastră, domnule director general, doctor în istorie, Paul Milata, nu aţi respectat înţelegerea noastră din data de 6 mai 2010, am fost nevoiţi să ne adresăm instanţei pentru lămurirea situaţiei, având drept consecinţă blocarea subvenţiei pe întreaga suprafaţă atât a SC Agrocereal Carani, cât şi a Exim Agro Ovis NPS, până la clarificarea acestui conflict”.

Păzea, vin utilajele Aton Transilvania!

O firmă, aparent fără nicio legătură cu Aton Transilvania, este Kampo Nova, înregistrată în judeţul Arad, cu numărul J2/244/2009 , avându-i ca acţionari pe Miriam Becher din Germania şi ca administrator pe Johannes Stahl, din aceeaşi ţară. Terenurile firmei amintite  – 181,48 ha teren la Macea, 156,25 ha la Becicherecu Mic, 874,33 ha la Orțișoara, 38,15 ha la Dudeștii noi și 307,12 ha la Pișchia – sunt lucrate cu utilajele Aton Transilvania, puse la dispoziţie de către nimeni altul decât Kalb…. În ce interes este mai importantă deservirea concurenţei decât a firmei care oferă un salariu foarte generos? Ai spune: vai, ce bine este să avem în România firme germane! Chiar simţim o mare bucurie când auzim asta, noi, românii, care avem un mare respect pentru sistemul germanic, care ne-a format aici, în Banat. Numai că nu aceştia sunt germanii pe care-i aşteptam… În vreme ce Aton Transilvania se află în procese cu alte firme locale, al treilea, respectiv Kampo Nova, câştigă… Nu doreşte, oare, dl dr. Helmig să afle ce se ascunde în această combinaţie bizară, triunghiulară, din agricultura de pe teritoriul său? Kampo Nova lucrează în Timiş o suprafaţă de peste 1.300 hectare, dar mai deţine suprafeţe în Arad. Culmea este că opinia publică locală are o convingere: „firma este a grupului Aton”. Numai că nu este aşa. Doar resursele materiale sunt ale Aton Transilvania, pentru care pot da explicaţii domnii Kalb şi Milata.

În loc de concluzii

Paul Milata are pază non – stop pe Radu Zimblischi şi pe Dumitra Gabriel. Cei doi, deşi sunt bodyguarzi, sunt plătiţi cu… contracte de management! Ei nu lucrează într-un office, nu! Ei lucrează zi şi noapte, inclusiv acasă la Milata Paul. Oare patronul din Germania ştie toate acestea? După care rigori profesionale funcţionează contractele celor doi paznici umani? Ei, dacă Aton Gmbh are bani, ce mai contează?

Comentarii

comentarii