Acasă Actualitate Cine plăteşte berea de Valentine’s Day?

Cine plăteşte berea de Valentine’s Day?

DISTRIBUIȚI

girls beerFemeile din România sunt dispuse să achite jumătate din nota de plată

Romantismul încă există în România – 75% din români afirmă că ar ieşi la o bere cu partenerii lor. 14 februarie se apropie şi fiecare îndrăgostit(ă) încearcă să îşi arate afecţiunea faţă de partener(ă) fie prin cadouri dulci sau printr-o cină romantică. Dar oare cine plăteşte berea?
Conform unui studiu comparativ realizat de Ursus Breweries în 2009 şi în 2007, româncele, faţă de alte femei din ţările central-europene, sunt mult mai dispuse să plătească nota de plată jumi-juma, când ies la o masă cu partenerul lor stabil.
44% dintre româncele îndrăgostite sunt dispuse să plătească jumi-juma, atunci când ies cu partenerul stabil, faţă de 35% în 2007. Interesant este că bărbaţii români nu sunt de acord cu acest lucru – 89% dintre bărbaţii care au o relaţie stabilă consideră că ei trebuie să plătească atunci când ies în oraş cu partenerul. Numai 10% din ei se împacă cu această idee.
Când discutăm despre aşteptările din partea partenerilor potenţiali, femeile din România care ies în oraş cu un nou partener se aşteaptă ca bărbaţii să plătească. În 2009, 46% dintre femeile care ies la o primă întâlnire cu un bărbat vor ca acesta să plătească toată consumaţia faţă de 2007 când doar 31% vroiau ca bărbatul să plătească nota de plată. Cu toate acestea ele sunt mult mai deschise să împartă nota decât alte femei din regiune, 47% aşteptându-se la acest lucru, şi mai mult la o primă întâlnire decât cu partenerul curent.
„Românii sunt oameni care iubesc cu pasiune şi asta se vede şi din comportamentul lor zilnic. Este important pentru noi să înţelegem şi să respectăm comportamentul şi atitudinea consumatorului nostru de bere. Realizăm constant studii de piaţă şi discutăm cu consumatorii noştri pentru a înţelege ce îşi doresc şi cum interacţionează. România îşi păstrează valorile tradiţionale în ceea ce priveşte întâlniri şi cupluri dar, cu toate acestea, femeile românce ies în evidenţă faţă de media ţărilor din centrul Europei ca cele mai deschise în a împărţi nota de plată – ceea ce pentru mine, ca scoţian celibatar, trăind în România este foarte interesant!” – a declarat Grant McKenzie, vicepreşedinte Marketing Ursus Breweries.
Studiul a fost realizat online, în perioada septembrie-octombrie 2009, în 12 țări europene şi relevă schimbările în comportament şi atitudini ale consumatorilor atunci când ies în oraş, la o bere. Rezultatele studiului au scos la lumină faptul că bărbaţii sunt în continuare văzuţi de partenere ca fiind cei care plătesc la final nota de plată. În România studiul a fost realizat pe un eșantion de 500 de persoane din mediul urban, femei și bărbați.
 

Comentarii

comentarii