Acasă Actualitate Cine poate ajuta echipa Cassiopeia a Liceului Grigore Moisil Timișoara să ajungă...

Cine poate ajuta echipa Cassiopeia a Liceului Grigore Moisil Timișoara să ajungă la finala Zero Robotics din SUA?

DISTRIBUIȚI

Echipa Cassiopeia a Liceului Teoretic “Grigore Moisil” Timișoara formată din Sebastian Males, Daniel Bociat, Sergiu Popescu, Cătălin Țiu, Daniel Pantea, Alex Kosa, Vlad Lupulescu și Răzvan Pretorian s-a calificat pentru a 4-a oară consecutiv în finala concursului Zero Robotics.

Aceasta este o competiție de inginerie ce aduce la un loc matematica, fizică și informatică organizată de MIT, NASA și ESA. În ultima etapă premergătoare finalei echipele, grupate câte 3, participa sub formă de alianțe. Cassiopeia a fost cel mai bine clasat lider de alianța din România și cea mai bine clasată echipă din Timișoara. Cu un istoric consecvent de performanțe această se poate numi cea mai de succes echipa românească ce a participat la acest concurs de-a lungul anilor. Evenimentul principal al finalei are loc la MIT în Statele Unite ale Americii și din păcate organizatorii nu oferă vreo formă de finanțare pentru participanții calificați.

Participarea echipei în faza finală a competiţiei, însoţiţă de profesorul îndrumător, este condiţionată de asigurarea finanţării necesare pentru transport şi cazare: estimativ 14.000 euro. Datorită limitelor legale impuse unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat în finanţarea deplasărilor în străinătate, sponsorizările se pot realiza, pe bază de contract de sponsorizare, către asociaţia Banat IT Timișoara.

Totodată, firmele/instituţiile/persoanele interesate sunt rugate să-l contacteze pe căpitanul echipei Males Sebastian, telefon: 0736180165  sau pot sprijini direct elevii  prin depunerea unor sume de bani astfel: PayPal: https://www.paypal.me/cassiopeiaZR. Banca Transilvania cont lei: RO32BTRLRONCRT0397336301

Zero Robotics High School Tournament este o competiție internațională de programare pentru robotică, unde roboții sunt SPHERES (Synchronized Position Hold Engage and Reorient Experimental Satellites2) din interiorul Stației Spațiale Internaționale. Competiția, deschisă elevilor de liceu din SUA, Rusia și statele membre ale Agenției Spațiale Europene, este organizată anual de Massachusetts Institute of Technology și NASA. După mai multe faze ale competiției într-un mediu de simulare care imită realul SPHERES, finaliștii sunt selectați pentru a concura într-un campionat live sub coordonarea unui astronaut aflat la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Elevii scriu programe la liceele lor, programe prin intermediul cărora să poată fi controlat un satelit SPHERES. Scopul principal este de a dezvoltă la elevi abilități de inginerie și gândire critică, capacitatea de rezolvare a problemelor, procesul de gândire de proiectare, muncă în echipă etc. Participanții concurează pentru a câștiga un „joc” provocator din punct de vedere tehnic, motivat de o problemă actuală de interes pentru NASA, MIT și DARPA. Programele realizate de elevi controlează viteză SPHERES, rotația acestora, direcția lor de deplasare  -este mesajul Liceuluiui Grigore Moisil din Timișoara.

 

Comentarii

comentarii