Acasă Actualitate Cine salvează Grădiniţa cu program prelungit numărul 16 din Timişoara?

Cine salvează Grădiniţa cu program prelungit numărul 16 din Timişoara?

1134
DISTRIBUIȚI

Grădiniţa PP 16 riscă să fie evacuată
Grădiniţia cu program prelungit numărul 16 din Timişoara are o istorie destul de zbuciumată. În anul 1996, această unitate de învăţământ era mutată de pe bulevardul C.D. Loga într-o locaţie din zona Traian. Mutarea a avut loc din cauza unei revendicări. În momentul mutării, peste 100 de copii nu au mai putut să frecventeze grădiniţa, din cauză că noua clădire era mult mai mică.

„Clădirea era în stare jalnică”

Una dintre educatoarele mai vechi care lucrează la grădiniţa PP 16 îşi aminteşte că în momentul mutării a trebuit să fie făcute multe lucrări în noua locaţie, pentru ca micuţii să poată primi o educaţie decentă.

 

„A durat câteva luni până au fost făcute renovări şi până ce locul a fost curăţat. Clădirea arăta într-o stare jalnică şi au fost făcute multe îmbunătăţiri.

Îmi amintesc că, în acel an, am deschis grădiniţa după începerea noului an şcolar”, îşi aminteşte una dintre educatoarele grădiniţei.

Nu vrea să efectueze lucrări pe banii lui

Clădirea în care îşi desfăşoară activitatea grădiniţa PP16 a aparţinut unei familii de evrei, care a plecat de mult timp din România. După anul 2000, această familie a cedat dreptul asupra întregii clădiri pentru suma de 400.000 de euro familiei Marincu din Timişoara, familie care, la această oră, a pus mâna pe mai multe imobile din oraşul de pe Bega.

Tot familia Marincu a revendicat şi clădirea în care a stat, timp de mai mulţi ani, Secţia 2 de Poliţie din Timişoara. În cele din urmă, Irinel şi Camelia Marincu au câştigat în instanţă dreptul asupra clădirii în care învaţă peste 100 de copii din Timişoara. Noul proprietar a bătut palma cu reprezentanţii municipalităţii Timişorene pentru suma de 2.500 de euro, bani care urmau să fie plătiţi de primărie pentru închirierea acestui imobil.

Din nefericire, soţii Marincu nu vor să accepte două clauze impuse de Serviciul juridic din cadrul Primăriei Timişoara.

Mai exact, contractul prevedea ca Marincu să facă toate renovările necesare în clădirea care are peste 800 de metri pătraţi. A doua clauză se referea la faptul că primăria poate face lucrările necesare, care ulterior să fie imputate proprietarului.

Camelia Marincu spune că dacă primăria nu va renunţa la cele două clauze aberante va evacua grădiniţa PP 16. „Nu vreau să-i evacuez pe copiii de aici, însă cei de la primărie mă tot poartă pe drumuri de mai multe luni.

Din octombrie 2011 nu am primit banii din închirierea acestei clădiri şi aşa nu se mai poate continua. Dacă nu vor să scoată cele două clauze abuzive din contract, îi voi evacua”, spune proprietara imobilului.

„Primăria trebuie să rezolve problema”

Francisc Halasz, inspector şcolar general în cadrul ISJ Timiş, spune că municipalitatea trebuie să se înţeleagă cu proprietarul pentru a nu se ajunge la evacuare.

„Sunt convins că nu se va ajunge la evacuare, această problemă trebuie rezolvată de Primăria Timişoara. Doamna directoare de aici s-a agitat destul, acum trebuie să se agite şi cei de la primărie.

La ultimul plen, consilierul UDMR a făcut şi o interpelare pentru a încerca să rezolve această problemă. Din câte am înţeles, există o problemă la juridic, care trebuie rezolvată în cel mai scurt timp”, spune Francisc Halasz.

„Instanţa îi va obliga să accepte clauzele”

Şeful Direcţie Patrimoniu, Martin Staia, spune că, în primă fază, proprietarii clădirii au fost de acord cu suma şi cu toate clauzele din contract.

„Nu înţeleg de ce nu vor să semneze acest contract. Le-am şi spus că acolo nu ar trebui făcute multe lucrări. Problema nu este la direcţia mea, ci la juridic. Cei de aici trebuie să rezolve această problemă.

Oricum, noi mai putem rezolva această problemă şi prin instanţă, care poate să-i oblige să accepte clauzele din contract, dar nu vrem să ajungem aici. Nu înţeleg de ce nu vor să semneze contractul, pentru că în primă fază au fost de acord cu el.

Proprietarii ne-au făcut o notificare şi le vom răspunde în scris”, spune Martin Staia. Cei implicaţi în rezolvarea acestei probleme spun că părinţii copiilor de la Grădiniţa PP 16 pot sta liniştiţi, pentru că micuţii nu vor ajunge în stradă.

Comentarii

comentarii