Acasă Politica Ciocnirea liberalilor: Ehegartner anunţă asaltul PLR asupra membrilor şi electoratului PNL

Ciocnirea liberalilor: Ehegartner anunţă asaltul PLR asupra membrilor şi electoratului PNL

327
DISTRIBUIȚI

plr timis pupitru

Petru Ehegartner a făcut primele declaraţii publice după primul congres al Partidului Liberal Reformator. Vicepreşedinte PLR la nivel naţional şi preşedintel PLR Timiş, senatorul timişorean a explicat de ce a plecat de la PNL şi a anunţat câteva lovituri noi pe care partidul său se pregăteşte să le dea liberalilor “vechi”.

Ehegartner susţine că a luat decizia de a „urma calea liberalismului tradiţional” pe care şi-a asumat-o noul partid. Ceea ce l-a convins pe senator să părăsească PNL a fost eliminarea apartenenţei la Internaţionala Liberală din statutul PNL. A fost decizia care a pus capac, după o serie de alte hotărâri pe care Ehegartner nu le-a considerat oportune: ieşirea de la guvernare, trecerea de la ALDE la PPE, fuziunea cu PDL.

Era firesc şi de neevitat ca pe eşicherul politic românesc să nu existe un partid autentic liberal. Este trist că brandul PNL, în momentul de faţă, este golit de conţinut. A reprezentat o modalitate de camuflaj pentru anumite forţe politice care doreau o implicare în viaţa politică în urma unui eşec guvernamental cum a fost cel al PDL. După câteva încercări nereuşite de a participa în alegeri sub diferite alte branduri, în sfârşit au reuşit să intre în această construcţie, în ghilimele fie spus, numită marea dreaptă, sub numele PNL. Dar, aşa cum am spus, golind de conţinut şi din punct de vedere doctrinar”, a declarat Petru Ehegartner.

conferinta plr timis

Primarii PNL din Timiş simpatizează PLR

Conform senatorului Ehegartner, mulţi dintre membrii cu vechime din PNL şi-au arătat simpatia faţă de demersul fostului premier Călin Popescu Tăriceanu. „Avem foarte multe semnale pozitive privind noua iniţiativă. Mă bucură să constat că aprecierile vin din zona adevăraţilor liberali, care în decursul timpului au dat proba fidelităţii faţă de liberalism. Avem în teritoriu o percepţie pozitivă”, declară Ehegartner. Acesta nu dă nume, pentru a nu le crea probleme membrilor PNL, însă susţine că în curând se va „confirma această atracţie pentru noua forţă poltică”. Printre cei care sunt cu sufletul alături de PLR s-ar număra şi câţiva primari PNL din Timiş.

PLR Timiş are 100 de membri

Liderul PLR Timiş anunţă constituirea unei organizaţii puternice în municipiul Timişoara, reprezentativă pentru electoratul tradiţional al PNL, în mod special clara de mijloc, a micilor întreprinzători. În scurt timp, Ehegartner va da publicităţii noul biroul interimar al PLR Timiş. Deocamdată, filiala judeţeană a partidului are în jur de 100 de adeziuni, dintre care 40 ar fi de la tineretul PNL Timiş. Cât despre conducerea organizaţiei municipale a PLR, senatorul a declarat că va fi încredinţată generalului în rezervă Gheorghe Simina.

Comentarii

comentarii