Acasă Actualitate Ciprian Jichici: „Ce s-a întâmplat la Târgul de Crăciun este dincolo de...

Ciprian Jichici: „Ce s-a întâmplat la Târgul de Crăciun este dincolo de limita penalului”

380
DISTRIBUIȚI

Aleşii locali PNL, PD-L şi PSD fac interpelare în plen pe sponsorizările ilegale de la Târgul de Crăciun
Unul dintre cei mai activi conilieri locali PNL, Ciprian Jichici, va face o interpelare amănunţită privind decizia de neînţeles a Primăriei Timişoara de a obliga comercianţii de la Târgul de Crăciun să semneze contracte de sponsorizare în locul unora legale de închiriere a domeniului public. Jichici va ieşi la atac în primul plen al Consiliului Local Timişoara. La fel o vor face şi alţii în bizarul caz de la Primăria Timişoara.

Au vrut ca nimeni să nu poată controla destinaţia banilor…
Şi consilierul local PSD, Radu Ţoancă, şi cel al PD-L, Adrian Pau, au mărturist că vor face interpelări pe aceeaşi temă. Cu toţii au rămas cu gura căscată când au aflat cum se negociază ilegal spaţiul public. „Mi se pare total aberant să obligi comercianţii să încheie contracte de sponsorizare pe spaţiul public, în loc să ai o licitaţie clară cu contracte legale. Aici este vorba despre nişte bani care nu pot fi urmăriţi, nişte bani a căror destinaţie nu poate fi controlată nici de Consiliul Local, nici de organele abilitate. Asta este Primăria Timişoara în 2012. Aşa lucrează ea”, ne-a spus consilierul local PNL Ciprian Jichici.

Culmea ridicolului…
Ciprian Jichici va face o interpelare după unul dintre cele mai grave cazuri de încălcare a legii de către Primăria Timişoara. Cei aproximativ 90 de comercianţi ce au deţinut căsuţe la Târgul de Crăciun au aflat cu stupoare că nu vor semna un contract de închiriere pe spaţiile puse la dispoziţie de municipalitate. Aceştia au fost obligaţi să semneze contracte de sponsorizare cu Casa de Cultură a Municipiului Timişoara. O varintă 100% ilegală, dar agreată de municipalitate. „Voi face o interpleare pentru următorul plen, mai amănunţită. Nu se poate aşa ceva, sunt lucururi ce depăşeşc limita bunului simţ. În momentul în care sifonezi nişte bani pe asemnea canale nimeni nu-i mai poate urmări şi e vorba totuşi de bani publici. Am ajuns în situaţia că dacă faci sponsorizări acolo unde trebuie primeşti un petec pe banul public. Ce s-a întâmplat la Târgul de Crăciun este dincolo de limita penalului, e culmea ridicolului”, mai spune Jichici.
S.MĂRĂSCU
 

Comentarii

comentarii