Acasă Actualitate Ciprian Jichici: „Nici una din şedinţele consiliului local nu se convoacă conform...

Ciprian Jichici: „Nici una din şedinţele consiliului local nu se convoacă conform Legii Administraţiei Publice Locale”

410
DISTRIBUIȚI

Consilierul local PNL Ciprian Jichici riscă să-şi piardă mandatul de consilier local deoarece a absentat la mai multe şedinţe de plen. Jichici spune că aceste şedinţe nu se convoacă conform legii, iar absenţele sale sunt motivate de documentaţia pe care a depus-o la consiliul local. Ciprian Jichici face parte din anul 2004 din programul internaţional Microsoft Regional Directors, program ce reuneşte cei mai buni 100 specialişti ai lumii în tehnologiiile dezvoltate de companie. În această calitate, e invitat în fiecare an să ţină conferinţe pe întregul glob, de la Johannesburg în Dubai şi la Moscova. „Am depus la secretariatul Primăriei Timişoara întreaga documentaţie cu privire la motivaţia privind absenţele din consiliul local. Din punctul meu de vedere, subiectul este închis şi nu înţeleg de unde aceste acuze şi ieşiri”, spune Ciprian Jichici.

„Nu cred că oraşul va putea depăşi multe din problemele pe care le are până când problemele acestea de organizare internă nu pot fi depăşite”

„Am mai discutat despre modul în care funcţionează Consiliul Local al municipiului Timişoara şi modul în care documentaţia este pusă la dispoziţia consilierilor locali. Reacţia domnului primar Ciuhandu a venit de la faptul că am îndrăznit în şedinţă să întreb de ce nu primim bugetul în Excel ca să putem face corelări. Există o deficienţă majoră în ceea ce priveşte modul în care se pun la dispoziţia consilierilor locali toate documentele privitoare la proiectele consiliului local. Nici una din şedinţele consiliului local nu se convoacă conform Legii Administraţiei Publice Locale. Se prevede că orice convocare a unei şedinţe ordinare se face cu cinci zile înainte şi cu punerea la dispoziţie a materialelor către consilierii locali. Nu cred că oraşul va putea depăşi multe din problemele pe care le are până când problemele acestea de organizare internă nu pot fi depăşite”, spune Jichici.

Comentarii

comentarii