Acasă Administraţie Circ în Consiliul Local Timişoara, la şedinţa în care se votează schimbarea...

Circ în Consiliul Local Timişoara, la şedinţa în care se votează schimbarea viceprimarului Dan Diaconu

DISTRIBUIȚI

pmt

Vineri, la ora 10.00, a început şedinţa extrordinară a Consiliului Local Timişoara, în care se supune la vot destituirea viceprimarului liberal Dan Diaconu. Noua majoritate din legislativul local (PSD, PC, PPDD, doi consilier PNŢCD şi consilierul FDGR) vrea să-l numească viceprimar pe ţărănistul Bogdan Herzog. 

UPDATE 1: După mai bine de o oră şi jumătate de la începerea şedinţei, punctele de pe ordinea de zi nu au fost supuse la vot. Primul punct de pe ordinea de zi ar fi fost suspendarea din Consiliul Local a ţărăniştilor Bogdan Herzog şi Flavius Boncea. Cei doi au fost excluşi din PNŢCD de filiala municipală Timişoara. În schimb, PSD a venit cu o hârtie semnată de preşedintele PNŢCD Timiş, Valentin Moldovan, prin care se atesta faptul că cei doi consilieri sunt membri PNŢCD.

UPDATE 2: Primarul Nicolae Robu a avut o interveţie extrem de dură la adresa noii majorităţi. Edilul a citit chiar şi un editorial semnat de Bogdan Herzog în publicaţia Vocea Rusiei. În textul citat, Herzog îi lua apărarea lui Putin şi ataca politicile duse de Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană.

UPDATE 3: Consilierul PP-DD Petrică Folică a părăsit şedinţa în timpul discuţiilor, declarând că nu poate participa „la acest circ”. La ieşire, Folică a mai declarat că nu cunoştea poziţia pro-Rusia a consilierului Bogdan Herzog.

UPDATE 4: Preşedintele de şedinţă, Radu Ţoancă, a încercat retragerea de pe ordinea de zi a proiectelor de constatare a încetării mandatelor consilierilor Boncea şi Herzog. O astfel de manevră ar fi fost ilegală, motiv pentru care s-a supus la vot ordinea de zi în ansamblu. Aceasta a fost aprobată, după care s-a trecut la votul pentru proiectele de excludere a ţărăniştilor. Acesta au căzut la limită (12-13 în cazul lui Herzog, 11-13 în cazul lui Boncea). Consilierii PDL şi PNL au părăsit şedinţa. Cei 14 consilieri rămaşi în sală au trecut la votul secret, cu buletine de vot, pentru demiterea viceprimarului Dan Diaconu.

Comentarii

comentarii