Acasă Economic Citronex, unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de banane din...

Citronex, unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de banane din lume, deschide la Timișoara al doilea centru de distribuție din România

1152
DISTRIBUIȚI

Grupul polonez Citronex, unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de banane la nivel global, a finalizat lucrările la cel de-al doilea depozit din România. Citronex va deschide, astfel, al doilea centru de distribuție în România, după ce în 2018 a intrat pe piața locală cu un depozit de 2.500 metri pătrați în Timișoara. Din acest depozit, bananele vor intra pe piața locală și în Bulgaria. Citronex importă aproape 380.000 de cutii de banane pe săptămână din 4 țări din America de Sud.

În toamna anului 2018, Profit.ro anunța că grupul Citronex a intrat în România preluând un spațiu de 2.500 metri pătrați în parcul logistic Log IQ Timișoara, deținut de Logicor, printre principalii deținători și operatori de proprietăți logistice, aflat în proprietatea China Investment Corporation.

Citronex este o companie de familie înființată în Polonia, în anul 1998, care numără astăzi peste 1.000 de angajați și desfășoară activități în domenii precum import și distribuție de banane, producție și distribuție roșii, transport și freight forwarding, spălătorii camioane, service-uri și stații de alimentare carburant, hoteluri, restaurante și supermarketuri. Grupul Citronex deține unul dintre cele mai mari centre de import și distribuție de banane din Europa. Compania importă majoritatea fructelor din propriile plantații din Ecuador, iar fructele ajung în cele mai mari rețele de hipermarket-uri și supermarket-uri precum inter alia, Carrefour, Tesco, Biedronka sau Edeka, în țări precum Polonia, Slovacia, Olanda, Anglia, Germania, Ucraina sau Ungraria.

Comentarii

comentarii