Acasă Economic City Business Development Centre – sprijin pentru afacerile inovative dezvoltate la Timişoara

City Business Development Centre – sprijin pentru afacerile inovative dezvoltate la Timişoara

402
DISTRIBUIȚI

ModaTim Investment S.A., dezvoltatorul proiectului City Business Centre, a pus piatra de temelie la cea de-a patra clădire de birouri ce se va ridica în cartierul de afaceri din Piaţa 700. Proiectul va avea o componentă majoră de sprijinire a afacerilor inovative din regiune. Noua clădire de birouri clasa A va fi construită în zona centrală a oraşului, în vecinătatea Pieţei 700, alături de celelalte trei module date deja în folosinţă ale City Business Centre. 

Proiectul „City Business Development Centre (CBDC) – Structură de sprijin pentru afacerile inovative din Timişoara” beneficiază de o finanţare europeană nerambursabilă în cuantum de 29.308.854,16 lei, cea mai mare obţinută până în prezent de un proiect privat din regiunea Vest, prin Programul Operational Regional (POR), administrat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest. Clădirea, care va fi finalizată în iunie 2012, va avea o suprafaţă închiriabilă de 9.500 mp destinaţi spaţiilor de birouri şi servicii. „Finanţarea obţinută ne va permite să avem o componentă importantă de sprijinire a afacerilor dezvoltate la nivel local, orientată spre IMM-uri şi start-up-uri din domenii inovative. CBDC va găzdui, astfel, aproximativ 25 de firme locale din domeniul IT, dar şi alte industrii inovative, care vor asigura aproximativ 300 de locuri de muncă. Mai mult, acestea vor avea la dispoziţie un centru de conferinţe şi o zonă de serviced offices – birouri complet echipate – concept nou pe piaţa office din Timişoara”, declară Ovidiu Şandor, CEO al ModaTim Investment S.A.

 
O porţiune din zidul de fortificare a vechii cetăţi a Timişoarei va fi integrată în noua construcţie
 
Referitor la fundaţia zidurilor de fortificare a vechii cetăţi a Timişoarei, descoperite recent în urma lucrărilor, investitorul a decis să pună în valoare vestigiile, beneficiind de sprijinul arheologilor de la Muzeul Banatului. Astfel, o porţiune din zid va fi relocată şi integrată în arhitectura proiectului pentru o mai bună vizibilitate, fapt inedit pentru Timişoara din punct de vedere arhitectural. „Am hotărât să punem în valoare vestigiile descoperite, motiv pentru care am solicitat sprijinul specialiştilor de la Muzeul Banatului. Căutăm împreună cu aceştia cea mai bună soluţie arhitectonică pentru a expune o porţiune din artefact într-un loc cât mai vizibil integrând-o în arhitectura proiectului. De altfel, vestigiile au fost deja preluate de cercetători. Vor face obiectul unui studiu detaliat şi al unei viitoare expoziţii”, afirmă Ovidiu Şandor. 
ModaTim Investment SA a fost înfiinţată de către ModaTim SA. Societatea este investitorul şi dezvoltatorul complexului City Business Centre Timişoara. ModaTim SA este unul dintre liderii industriei textile româneşti. Societatea a fost înfiinţată în 1959 şi privatizată în 1994, de atunci fiind o societate 100% privată cu capital integral românesc. City Business Centre Timişoara este un complex de birouri clasa A, situat în zona centrală a oraşului, ce va include 5 corpuri cu o suprafaţă de 43.000 mp închiriabili. În prezent, sunt date în folosinţă clădirile A, B şi C cu o suprafaţă totală de 25.000 mp închiriabili, urmând ca celelalte două să fie finalizate în 2012 şi 2013. În 2010, City Business Centre Timişoara a fost desemnat Green Building of the Year de către Romanian Green Building Council şi Office Development of the Year de către EuropeProperty.com.

Comentarii

comentarii