Acasă Actualitate Cizme bărbați din piele pentru lunile reci: cum să ai grijă de...

Cizme bărbați din piele pentru lunile reci: cum să ai grijă de ele?

DISTRIBUIȚI

Ploaie, zăpadă, sare, nisip – încălțămintea sunt expusă la multe neplăceri iarna. În această perioadă, îngrijirea ei adecvată este deosebit de importantă. Mulți oameni au apreciat avantajele încălțămintei din piele- aceasta se distinge prin confort, calitate deosebită și caracter atemporal. Cum să îngrijești cizmele bărbați piele iarna, astfel încât să servească mai multe sezoane?

Îngrijirea cizmelor din piele

Cizmele din piele au multe avantaje. Sunt confortabile, de mare calitate, iar materialul natural asigură o bună circulație a aerului. Acestea sunt o parte importantă a seturilor de zi cu zi: sunt elegante și foarte confortabile. Este, de asemenea, o propunere bună pentru întâlniri speciale. Modelele de cizme bărbați piele sunt o achiziție atemporală care vor rămâne la modă ani de zile.

La ce merită să fii atent atunci când ai grijă de încălțămintea din piele pentru a o menține în stare bună? În primul rând, alege produse de îngrijire și metoda de curățare la tipul de piele. Pielea granulată, piele de căprioară sau lăcuită necesită diferite moduri de îngrijire. Verifică cum poți avea grijă de cizmele din piele iarna în câțiva pași.

Cum să îngrijești cizmele din piele iarna?

Dorești să îți păstrezi pantofii în stare impecabilă? Îngrijirea pantofilor din piele este importantă pe tot parcursul anului, dar iarna această sarcină poate fi deosebit de dificilă. Încălțămintea sunt expusă zăpezii și ploii, precum și sării și nisipului, care o deteriorează. Cu toate acestea, poți face față murdăriei și petelor persistente în câțiva pași, protejând în același timp în mod corespunzător încălțămintea.

Îngrijirea cizmelor din piele ar trebui să înceapă cu curățarea suprafeței lor de nisip, noroi și praf. Merită să folosești o cârpă umezită cu apă sau o perie de pantofi, cu care poți îndepărta cu ușurință nisipul și altă murdărie. Cel mai bine este să le cureți imediat după întoarcerea acasă – astfel vei preveni apariția petelor. Este foarte important să îndepărtezi cu atenție praful și noroiul de pe cizme înainte de a continua cu următorii pași de întreținere. Nu aplica creme de pantofi sau alte preparate pe pantofii care nu au fost curățați anterior.

Este încălțămintea udă sau încă umedă după îndepărtarea prafului și a noroiului? Evită să îți lași cizmele lângă un calorifer sau să folosești un uscător. Aceste lucruri pot provoca apariția crăpăturilor pe cizmele bărbați piele. Lasă încălțămintea să se usuce în mod natural. Cel mai bine este să lași o zi liberă între curățarea inițială de praf și noroi și lustruire. La urma urmei, pielea este un material natural care „lucrează” în mod constant. Merită să aștepți o zi și să te asiguri că încălțămintea este uscată – atunci aplicarea de creme și spray-uri va fi mai eficientă. Pentru a accelera uscarea cizmelor, poți pune hârtie albă mototolită în interior pentru a absorbi excesul de apă.

Întreținerea cizmelor din piele pentru bărbați

După curățarea și uscarea cizmelor, este timpul să aplici preparatele adecvate. De asemenea, merită să impregnezi cizmele noi pentru a le prelungi viața. Învelișul care se formează pe suprafața pantofului după impregnare protejează împotriva udării și, în același timp, asigură o circulație adecvată a aerului. Încearcă să îți întreții în mod regulat încălțămintea, folosind lacuri, creme și spray-uri pentru tipul și culoarea potrivită de piele.

Pavajele stropite cu sare iarna pot expune cizmele bărbați piele la decolorări inestetice. Cum să elimini petele de sare? Poți folosi un remediu de casă și să aplici o cantitate mică de apă cu oțet sau săpun pe suprafața pantofului. Nu uita să umezești doar o cârpă din bumbac sau din microfibră. 

Dacă nu vei purta cizmele din piele în următoarele câteva luni, curăță-le bine înainte de a le depozita în cutie. Încălțămintea trebuie, de asemenea, păstrată în cutie doar după ce se aplică preparate speciale de protecție. Pentru a avea grijă de forma lor, folosește arbori de pantofi care vor netezi ridurile pielii și vor îndrepta ușor talpa.

Comentarii

comentarii