Acasă Politica CJ Timiş dă bani la Poli pe măsura performanţei

CJ Timiş dă bani la Poli pe măsura performanţei

DISTRIBUIȚI

“Depinde de ei”, spune preşedintele CJT
Consiliul Judeţean Timiş va da şi anul acesta bani echipei de fotbal FC Timişoara (sau simplu Poli, pentru suporteri), însă totul depinde de performanţele echipei. “În jur de 530.000 de euro, în prima parte a anului, a fost bugetat pentru Poli, dar pe criterii de performanţă.
Depinde de ei. La bugetul actual e suma care am gândit-o pentru semestrul acesta, dacă se realizează, dacă nu, se redistribuie”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc.
CJ Timiş are în proprietate şi stadionul pe care joacă echipa timişoreană. Stadion care are aproape 32.000 de locuri.
Totuşi, cu toate că are aceste locuri, echipa naţională nu prea calcă pe la Timişoara pentru a juca meciuri, preferând Constanţa – oraş în care, de altfel, au şi pierdut ultima partidă cu sârbii.

Timişoara ar vrea Naţionala
“Stadionul nostru are aproape 32.000 de locuri. Întortocheate sunt căile fotbalului în România. Prunea spunea că nu are stadion cu 30.000 locuri.
Noi ne-am oferit disponibilitatea, de fiecare dată, de a găzdui meciurile naţionalei. Actualul antrenor a ales de fiecare dată Constanţa.
Noi ne-am oferit. Un oraş ca Timişoara este onorat să găzduiască un meci al Naţionalei şi a făcut toate eforturile ca meciul să se întâmple la cel mai înalt nivel posibil”, spune Ostaficiuc. Despre investiţii, însă, la stadion nu se pune problema. Vor să facă altul, dar nu se ştie încă planul de finanţare.
Oricum, pentru nivelul la care se află stadioanele din România, arena Dan Păltinişanu este bună şi chiar peste multe altele. “Pe stadionul acesta nu mai are rost să mai investeşti.
Este depăşit moral. Există planuri pentru un stadion nou, n-am ales planul de finanţare. Stadionul este depăşit faţă de ceea ce există în Europa de Vest”, spune Ostaficiuc. (Adrian PANDURU)

Comentarii

comentarii