Acasă Actualitate CJ Timiș a finalizat achiziția unui cap tractor performant, pentru dotarea ISU...

CJ Timiș a finalizat achiziția unui cap tractor performant, pentru dotarea ISU Timiș

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a semnat contractul de achiziție pentru un nou cap tractor, care va intra în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al Județului Timiș. Acesta va fi utilizat împreună cu o cisternă de 30.000 de litri, asigurând astfel o cantitate suficientă de apă pentru intervenții rapide și eficiente. Finanțarea a fost asigurată din bugetul Consiliului Județean Timiș.

Firma selectată pentru achiziție este Daimler Truck & Bus România, iar valoarea contractului este de 820.000 lei cu TVA. Termenul de livrare este de 180 de zile.

Această inițiativă vine în contextul nevoii de îmbunătățire a dotării ISU Banat. Inspectoratul deservește o suprafață de 8.696,65 km² și o populație de 756.218 locuitori, intervenind prin trei detașamente de pompieri (două în Timișoara și unul în Lugoj), două secții de pompieri (Deta și Sânnicolau Mare), două stații de pompieri (Buziaș și Făget) și trei puncte de lucru (Pișchia, Topolovățu Mare și Giroc).

În prezent, parcul auto al ISU Banat se confruntă cu deficiențe semnificative. Doar 12 din cele 22 de autospeciale de stingere a incendiilor cu apă și spumă au o vechime mai mică de 10 ani. Restul de 10 autospeciale au între 10 și 20 de ani sau chiar mai mult, iar 6 dintre ele au fost deja scoase din uz și propuse pentru casare.

„Aceste dotări cresc eficiența în salvarea de vieți și protejarea bunurilor cetățenilor județului Timiș. Când se produc incendii, accidente, fenomene meteo periculoase sau pur și simplu avem o situație de urgență, ISU Timiș este alături de comunitate. Sprijinul nostru va rămâne constant, întrucât eficientizarea muncii lor reprezintă siguranța tuturor cetățenilor”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Achiziționarea mijlocului de transport menționat reprezintă un pas esențial pentru îmbunătățirea capacității de intervenție a ISU Banat, tehnica fiind foarte importantă în dotarea pompierilor.  Acest cap tractor va asigura o reacție rapidă și eficientă în situații de urgență, sporind astfel siguranța și protecția cetățenilor din județul Timiș.

Comentarii

comentarii