Acasă Actualitate CJ Timiș a realocat peste jumătate de milion de lei pentru drumurile...

CJ Timiș a realocat peste jumătate de milion de lei pentru drumurile comunale

DISTRIBUIȚI

Un număr de 11 comune din Timiș au avut plăcuta surpriză să primească mai mulți bani pentru drumuri județene, în urma realocării unor bani pe care o altă comună a anunțat că nu îi mai necesită, pentru că și-a rezolvat problema cu bani guvernamentali. Consilierii județeni timișeni au votat, miercuri, o serie de modificări la proiectul de hotărâre privind repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pe anul 2023 și estimări pe anii 2024 – 2026.

Din cei 27 de milioane de lei aprobați pentru a fi distribuiți pentru drumuri, 15 milioane au ajuns la drumurile comunale, deci la UAT, iar restul la drumurile județene. După anumite discuții, miercuri distribuirea a fost puțin modificată, CJT renunțând la 40.000 de lei, dar a mai fost o modificare, cel puțin interesantă. Primăria Tormac a anunțat CJT că a finalizat cu bani de la bugetul național un drum, la finalul anului încheiat, iar drumul fiind în garanție nu ar fi nevoie de fondurile alocate. Așadar, au devenit disponibili 484.000 de lei! Banii au fost redistribuiți către alte 11 UAT.

”În urma unor adrese, fie venite cu întârziere din partea comunelor, fie de renunțare din partea unora la suma pe care am aprobat-o ar trebui să realocăm anumite sume către unitățile administrativ teritoriale din județul nostru. Propun un amendament, în sensul în care să diminuăm sumele alocate drumurilor județene cu 40.000 și să o alocăm comunei Margina”, a spus Nica.

Proiectul a trecut lejer, cu 35 voturi pentru și o abținere.

Comentarii

comentarii