Acasă Administraţie CJ Timiș a schimbat regulamentul pentru bugetarea participativă

CJ Timiș a schimbat regulamentul pentru bugetarea participativă

443
DISTRIBUIȚI

Întreaga sumă alocată de Consiliul Județean Timiș în cadrul bugetării participative va fi, de anul viitor, folosită, fără a mai rămâne bani care nu ajung la unul dintre proiectele alese de cetățeni. Aleșii județeni au votat în ultima ședință de plen modificarea regulamentului, în așa fel încât situația din acest an, când câteva zeci de mii de lei au rămas nealocate.

Introdus în premieră, bugetul participativ la nivelul județului Timiș a atras un interes foarte mare, dovedindu-se un real succes. Inițial au fost 69 de proiecte depuse spre finanțare, din care 16 au fost selectate ca fiind eligibile. Oamenii au votat, iar două, care au obținut cele mai multe opțiuni favorabile, au luat, conform regulamentului, aproape toți banii alocați. Este vorba despre o pistă de biciclete pe ruta Timișoara – Dumbrăvița, parte a unui proiect viitor mai mare, cu suma de 500.000 lei), respectiv Orășelul Siguranței – MINI-LUG, cu suma de 431.278. În total,  931.278 lei, iar restul sumei până la un milion de lei nu a mai fost alocată. Subiectul a fost abordat în discuțiile dintre consilierii județeni, s-a propus o modificare a regulamentului, s-a întocmit un proiect de hotărâre, iar acesta a fost adoptat marți.

„Având în vedere interesul cetățenilor si succesul primei ediții a bugetării participative implementate de către Consiliul Județean Timiș, propunem modificarea pct. 21 din Regulamentul privind bugetarea participativă la nivelul Consiliului Județean Timiș, astfel: «proiectele câștigătoare vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, până la epuizarea sumei prevăzute la pct. 14 lit. a. În cazul în care valoarea totală a proiectele câștigătoare este mai mică decât suma prevăzută la pct. 14 lit. a, diferența până la epuizarea sumei va fi redistribuită primului proiect votat de cetățeni care se încadrează în suma rămasă.»”, se spune în decizia aprobată.

Ca urmare a succesul obținut, cel mai probabil anul viitor suma alocată pentru bugetul participativ va fi suplimentată.

 

Comentarii

comentarii