Acasă Actualitate CJ Timiş a semnat contractul de finanţare al construcţiei noii maternităţi a...

CJ Timiş a semnat contractul de finanţare al construcţiei noii maternităţi a Timişoarei

448
DISTRIBUIȚI

Noua maternitate care va fi construită de Consiliul Judeţean Timiş în cadrul Spitalului Judeţean Timişoara este mai aproape, după ce Călin Dobra, şeful CJT, a semnat la Bucureşti contractul de finanţare a investiţiei, la Ministerul Dezvoltării.

Proiectul, unul complex, este finanţat prin programul de Interreg România – Ungaria.

„Am semnat, astăzi, alături de premierul Viorica Dăncilă și ministrul dezvoltării, Daniel Suciu, contractul de finanțare a noii maternități, pe care o construim în vecinătatea Spitalului Județean din Timișoara. Aproape 13 milioane de euro este valoarea proiectului, banii fiind asigurați prin finanțare europeană, bugetul de stat și contribuție proprie”, a anunţat Călin Dobra, după semnarea contractului alături de Daniel Suciu, Ministrul Dezvoltării, în prezenţa primului ministru, Viorica Dăncilă.

Noua maternitate va avea compartimente de fertilizare in vitro, obstetrică-patologică, ginecologie, chirurgie laparoscopică și histeroscopică, obstetrică fiziologică și de spitalizare de zi. De asemenea, sunt prevăzute compartimente de terapie intensivă, prematuri, nou născuți eutrofici, cât și facilități pentru însoțitori. Maternitatea va avea și o secție ATI, bloc operator, săli de nașteri și camere de gardă.

Clinica va avea regim de înălţime demisol + parter + 4 etaje. În plan orizontal, construcţia va avea două corpuri. Maternitatea va avea o suprafaţă desfăşurată de 6.000 m2, cu o suprafata utilă de 4.761 m2. Investiţia este în valoare de 50.387.920 lei, TVA inclus, finanţarea fiind asigurată printr-un proiect european pe programul Interreg V-A Romania-Ungaria. Durata de realizare a investitiei este de aproximativ 2 ani.

Comentarii

comentarii