Acasă Actualitate CJ Timiș a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea clădirilor de la...

CJ Timiș a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea clădirilor de la aeroportul Cioca

DISTRIBUIȚI

cioca large

Lucrările de reabilitare a clădirilor de la aeroportul Cioca poate începe. Reprezentanții Consiliului Județean Timiș au semnat, la Ministerul Dezvoltării contractul pentru reabilitarea aerodromului Cioca.

Suma din care se va realiza investiția provine din PNRR, fiind vorba de 2,8 milioane de lei. Prin acest proiect, Consiliul Județean Timiș reabilitează integral corpul administrativ și aerogara aerodromului Cioca, de pe Calea Torontalului. Vor fi realizate lucrări majore la structură, fațadă, instalația electrică și alte componente. Cu această sumă se va reuși, la final, scăderea consumului anual specific de energie pentru încălzire cu aproximativ 63%, iar a consumului total de energie primară, cu 59%.

Proiectul a fost depus la scurt timp după ce Consiliul Județean a achiziționat clădirile de la Primăria Timișoara, terenul de sub acestea fiind deja în proprietatea județului. Aerodromul Cioca este un obiectiv strategic pentru județ, dezvoltarea acestuia fiind gândită pe două axe, atât în ceea ce privește asigurarea și dezvoltarea funcției de bază a obiectivului, cât și în privința facilitării evenimentelor de mare anvergură din Timișoara.

Pe lângă sumele aprobate pentru reabilitarea aerodromului, CJ Timiș mai are un proiect similar pentru care urmează semnarea contractului, de renovare energetică a Liceului special Atanasiu, cât și alte 13 solicitări de fonduri aflate în analiză la București, cu o valoare de aproximativ 80 de milioane de lei. Sunt inițiative ce vizează renovarea energetică a unor obiective de infrastructură educațională, administrativă și de îngrijire și asistență pentru persoane cu dizabilități. Toate aceste proiecte au fost depuse prin PNRR.

Comentarii

comentarii